'Hvordan forlader du et liv, du altid har kendt?' spørger den russiske tennisstjerne Maria Sharapova i et rørende essay bragt af Vanity Fair og Vogue. Her meddeler Sharapova, at hun lægger tennisketsjeren på hylden i en alder af 32 år, da kroppen ikke længere kan følge med.

Maria Sharapova kan se tilbage på en glorværdig karriere, der blandt andet gav hende 5 Grand Slam-titler, hvor den sidste Grand Slam-titel blev snuppet i 2014 under French Open. Sharapova fik også sit gennembrud i en Grand Slam-turnering, da hun i en alder af blot 17 år vandt Wimbledon, som den næstyngste nogensinde. Året efter sin triumf kravlede hun op på toppen af verdensranglisten.

Australian Open
Wozniacki – Sharapova på Eurosport Player: ’Hun er aldrig nem at spille mod’
17/01/2019 PÅ 10:37

Grand Slam-titlerne

  • Australien Open (2008)
  • French Open (2012, 2014)
  • Wimbledon (2004)
  • US Open (2006)

I 2016 fik karrieren et dyk, da hun, efter en Australien Open dopingtest, blev testet positiv for brug af det forbudte stof Meldonium. Sharapova fik efterfølgende en karantræne mod at stille op i tennisturneringer i 15 måneder. I 2007 vendte hun tilbage til WTA touren og forsøgte at komme tilbage i verdenstoppen, men uden den store succes. Efter Australien Open 2020 faldt Sharapova til nr. 369 på verdensranglisten. Det er derfor ikke en overraskelse Sharapova vælger at stoppe karrieren, men hun understreger i sit essay, at hun vil savne sporten hver eneste dag, men hun ser også frem til et mere roligt og spontant liv med sin familie fremover.