Jeg har ikke rigtigt set hende spille på det seneste, men jeg ved, at hun aldrig er nem at spille mod. Jeg ser frem mod kampen og håber, at det er nok, hvis jeg spiller mit bedste.
De to tennisstjerner deler en mere eller mindre dramatisk fortid sammen, hvor de flere gange – uden for tennisbanen - har givet hinanden stikpiller. På banen har Wozniacki og Sharapova ramlet ind i hinanden 10 gange - foruden en showkamp i Hong Kong, som Sharapova vandt – og her fører russeren 6-4 i indbyrdes sejre.
Tennis
Highlights: Wozniacki er semifinaleklar efter udradering af Johanna Konta
30/04/2020 PÅ 10:53
Hvis alt går som planlagt, vil Sharapova – Wozniacki starte fredag morgen klokken 05:30 dansk tid. Opgøret er programsat til tredje kamp på Rod Laver Arena. Hvis de to forhenværende kampe trækker ud, er der en chance for, at Sharapova – Wozniacki bliver udskudt tidssvarende.

Hvorfor den store rivalisering?

I 2016 offentliggjorde Sharapova, at hun havde fået en dopingdom for brug af det ulovlige stof meldonium. Som professional atlet skal man vide, hvilke stoffer man må tage og ikke må tage, mener Wozniacki:
Som atleter sørger vi altid for, at der ikke er noget, der kan bringe os i sådan en situation.
Det faldt ikke i Wozniackis smag, at Sharapova blev inviteret tilbage på WTA-touren, efter at den 31-årige russer havde udstedt sin dopingdom. Max Eisenbud, Sharapovas agent og vicepræsident i IMG, syntes ikke om Wozniacki og hendes meninger om Sharapova. Så han gav et modsvar:
Alle disse 'journey men' som Radwanska og Wozniacki, der aldrig har vundet en Grand Slam og bliver overhalet af den næste generation, de er smarte og prøver at holde Maria væk fra Paris.
Måske har Eisenbud fortrudt sin kommentar, siden han ifølge Wozniacki er ’bange’ for at støde ind i hende.
Jeg var i spillerloungen, og han gik bogstaveligt talt den anden vej. Jeg synes, at det er flovt for ham, siden han er en af lederne i IMG.

En dopingdømt på centre court

Forholdet mellem de to tennisstjerner blev ikke bedre ved US Open i 2017. Wozniacki var ikke tilfreds med fordelingen af baner, og det gav hun udtryk for. For hvordan kan en tidligere dopingdømt for en kamp på centre court? Det var netop dette statement, som Wozniacki ytrede sig, og det faldt ikke i Sharapovas smag, som dog også gav et pænt modsvar til danskeren:
Jeg er konkurrencemenneske. Sæt mig ud på parkeringspladsen i Queens i New York City, og jeg er glad for at spille dér. Det betyder ikke noget for mig. Alt, hvad der betyder noget for mig, er, at jeg er i fjerde runde. Jeg er ikke sikker på, hvor hun er.
Wozniacki havde på daværende tidspunkt lige tabt sin kamp i US Open og var dermed ude af turnering.
Der er lagt op til en stor tenniskamp, når Wozniacki og Sharapova fredag morgen kæmper om at spille sig videre til fjerede runde i Australian Open. Sharapova vandt det seneste opgør, så måske er det blevet tid til en revanche til Wozniacki?

https://i.eurosport.com/2019/01/08/2495823.png
Tilmeld dig Eurosport Player her

Tennis
Maria Sharapova stopper karrieren
26/02/2020 PÅ 13:39
Australian Open
’Hun græder ikke efter hver kamp’: Mortensen og Haahr begejstrede over følelsesladet Caroline
24/01/2020 PÅ 12:39