Reportage: Den stolte UFO i murstensland – da Tottenham vendte hjem

Reportage: Den stolte UFO i murstensland – da Tottenham vendte hjem

Ved første øjekast får man nærmest fornemmelsen af, at det er en UFO, som er landet direkte i N17 i Nordlondon. Store glasfacader, tonstungt stål og meterlangt metal samt diverse hightech-skærme blander sig med de adskillige afdankede murstensbygninger, som udgør Tottenham-området.

Tottenham Hotspur Stadium har erstattet det legendariske White Hart Lane. Målet er klart: Det nye stadion skal bringe Tottenham helt til tops over de største klubber i verden, og området skal have en gedigen ansigtsløftning.

Men byggeriet gik ikke let for sig. I hele 17/18-sæsonen skulle Tottenham helt efter planen spille på Wembley, imens at deres nye hjemmebane blev bygget. Målet var, at denne hjemmebane ville stå klar til sæsonstart i sommer/efteråret ’18. Sådan gik det dog ikke. Byggeriet tog længere og længere tid, hvilket naturligvis også påvirkede de sikkerhedsgodkendelser, som der skulle på plads, inden Tottenhams fans kunne vende hjem. Ja, vi skulle helt hen til i går (onsdag 3. april 2019) før der igen var Premier League-fodbold ved High Road i N17.

UDE

Det har gjort ondt på the Yids (øge- og kælenavn for Tottenhams fans) at skulle være på Wembley. Wembley er legendarisk, men det er ikke et stemningsstadion og værst af alt; det ligger ikke i Nordlondon, men i Nordvestlondon – en time og ti minutter væk med tuben. Desto længere tid der gik med byggeriet, desto større identitetstab for Tottenham og fansene. Da Tottenhams fans i aftes endelig vendte tilbage, vendte de også tilbage til deres identitet og ritualer; fish & chips på Old Captain og pints på The Bricklayers.

  • Stream Southampton - Liverpool FC fredag 5. april fra kl. 20.00 på Eurosport Player

Stoltheden var malet i ansigterne på fansene. En stor del af dem var mødt op mere end tre timer før kampstart for at gå tur rundt om stadion og dokumentere deres nye hjem. ”Welcome Home” stod der alle steder. Endelig havde Tottenham fået det stadion, som de havde fortjent – og så gør det jo heller ikke noget, at det officielt er det største klubstadion i London. Tag den, Arsenal, Chelsea og West Ham. Tottenham Hotspur Stadium kan rumme 62.062 tilskuere – en meget pæn forøgelse fra de 36.310 tilskuere, der var på plads til på White Hart Lane.

INDE

På banen dystede Tottenham mod Crystal Palace, men 2-0-sejren over bysbørnene fra sydøst var nærmest en parentes i forhold til den opmærksomhed og velkomst som Tottenham Hotspur Stadium fik. Når man betragtede tilskuerne, oplevede man flere, hvis øjne søgte væk fra banen for at iagttage stadion og ikke mindst South Stand. The White Wall, som den allerede er begyndt at blive kaldt af fansene, er en ende- og stemningstribune ud i et stykke med plads til 17.500 fans, og for toppen af denne tribune finder man Tottenhams kendetegn, the cockerel (en hane af guld). Når South Stand-tilskuerne orkestrerede den ene sang efter den anden var lydniveauet enormt og intenst. Denne tribune har potentialet til at blive en turistattraktion i sig selv.

Da kampen var færdig, var det blevet mørkt, og en ny fotomulighed åbenbarede sig – nu skulle the Yids også dokumentere, hvordan deres stolthed så ud om aftenen. Ufoen i murstensland er kommet for at blive, og ingen kan tage fra Tottenhams fans, at dette er deres helt eget stadion i deres helt eget område.

IntroductionReportage: Den stolte UFO i murstensland – da Tottenham vendte hjem