Under VM i Qatar vil Eurosport og CNN have et redaktionel samarbejde for at dække VM, da begge firmaer er en del af Warner Bros. Discovery.
Nepalesiske arbejdere har fortalt CNN om, hvad der har ligget bag facaden, mens de arbejdede på projekter i Qatar, som er værtsnation for VM 2022.
Ifølge en af arbejderne, Kamal, blev han anholdt, mens han stod uden for en butik sammen med andre migrantarbejdere. Han blev holdt i et qatarsk fængsel, før han blev deporteret til det sydlige Nepal for tre måneder siden.
FIFA VM
Historien om en bristet VM-drøm: Åge Hareide første gæst i nyt sportsprogram på discovery+
30/11/2022 OG 07:44
- Da de anholdt mig, kunne jeg ikke sige noget. Ikke et eneste ord, da jeg var så bange, fortæller han CNN.
Kamal siger, at han endnu ikke har fået udbetalt de 7.000 Qatar Riyal-bonus (omkring 13653 danske kroner), som han hævder, at han er berettiget til fra sine tidligere arbejdsgivere, og heller ikke 7.000 Riyal i forsikring for at skade to fingre på arbejdet.
- Jeg fik ikke at vide, hvorfor jeg blev anholdt. Folk står der bare. Nogle går med dagligvarer, nogle sidder bare og indtager tobaksprodukter. De arresterer dig bare.
- I fængslet var der folk fra Sri Lanka, Kerala (Indien), Pakistan, Sudan, Nepal, Afrika og Filippinerne. Der var omkring 14-15 enheder. I et fængsel var der omkring 250-300 mennesker og omkring 24-25 personer pr. værelse.
En anden migrantarbejder, Hari, forlod Nepal til Qatar for at arbejde, og hans månedlige løn i den mellemøstlige nation var 700 Rial (1386 danske kroner) om måneden.
Efter at have flyttet til Qatar i 2014 arbejdede han i et supermarked, et hotel og en lufthavn.
Det sværeste arbejde, siger han, var i byggeriet, da han skulle bære fliser op i seks til syv etagers højde i varmen og lægge rørledninger i dybe gruber.
- Det var for varmt, siger han.
- Formanden var meget krævende og plejede at brokke sig meget. Formanden plejede at true med at reducere vores løn og overtidsbetaling, afslutter han.
FIFA VM
Stort studie med DBU-direktør: Vi støtter ikke Infantino og vi undersøger juridiske muligheder
25/11/2022 OG 08:04
FIFA VM
Mac Allister sætter ord på at have Messi som holdkammerat: Han er fantastisk på og udenfor banen
21/11/2022 OG 16:23