Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

VM i Qatar: Bliv klogere på de otte nyopførte stadions

Nicklas Holk

Udgivet 20/11/2022 og 19:56 GMT+1

Der er teknisk set ingen indendørs stadioner ved VM i Qatar. Al Bayt Stadium er dog dækket af en enorm teltlignende struktur. Alle otte stadioner har aircondition installeret, der drives ved brug af solenergi. Her er alt, hvad du behøver at vide om stadionerne i Qatar.

VM i Qatar: Bliv klogere på de otte nyopførte stadions

Foto: Eurosport

Da det blev annonceret, at Qatar ville være vært for VM i 2022, blev der talt om, hvorvidt kampene ville blive spillet på indendørs stadioner, og om der skulle spilles på kunstgræs.
Den intense sommervarme gjorde dette til et plausibelt træk, men FIFA bekræftede i 2015, at turneringen ville finde sted under vinteren på den nordlige halvkugle.
Der er ingen af de otte nye stadions, der er fuldt overdækket, men Al Bayt Stadium har en teltlignende struktur, hvorfor den også har fået navn efter teltene, der historisk blev brugt af nomadefolkene i regionen.
Grundet den høje varme er der installeret aircondition på alle stadions, der drives ved brugen af solenergi.
"Vi afkøler ikke bare luften, vi renser den", sagde professor i maskinteknik ved Qatar University Dr. Saud Abdulaziz Abdul Ghani til FIFA.com.
"Vi renser luften for tilskuere. For eksempel vil folk, der har allergier, ikke have problemer inde på vores stadioner, da vi har den reneste og reneste luft, der findes.
Finalen i Qatar World Cup finder sted på Lusail Iconic Stadium, som har en kapacitet på 80.000.
Det næststørste stadion er Al Bayt Stadium, som kan rumme 60.000 mennesker.
Al Rayyan vil have tre stadioner – Khalifa International Stadium, som har en kapacitet på 45.426, Education City Stadium (45.350) og Ahmad bin Ali Stadium (44.740).
Doha har to stadioner med en kapacitet på 40.000 – Stadium 974 og Al Thumama Stadium. Al Janoub har samme kapacitet.
Banerne ved VM vil ikke være kunstige, da Qatar bruger amerikansk græs, som er indstillet til at modstå de mange kampe i den 28-dages periode turneringen står på.
Det amerikanske græsfrø er udviklet af en Georgia-baseret virksomhed.
"Det amerikanske græsfrø giver dig en mere robust spilleflade," sagde David Graham fra Aspire Turf, som er ansvarlig for Qatar 2022-banerne, til ESPN.
"Med klimaet og forholdene i Qatar ville spillefladen ikke holde sammen uden det rigtige græsfrø."
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce