Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Første verdensmesterskab i Mellemøsten: Disse vejrforhold kan spillerne forvente at spille under

Nicklas Holk

Opdateret 20/11/2022 og 21:06 GMT+1

Hvor varmt er det i Qatar i november? Hvordan bliver vejret? Er det sommer i Qatar nu? Det første vinter-VM nogensinde på den nordlige halvkugle har allerede påvirket fodbolden i de hjemlige ligaer og europæiske turneringer, der måtte starte tidligere på grund af VM i Qatar. Men hvordan bliver forholdene?

Første verdensmesterskab i Mellemøsten: Disse vejrforhold kan spillerne forvente at spille under

Foto: Eurosport

Det første verdensmesterskab nogensinde i Mellemøsten er over os med Qatar som værtsnation. VM i Qatar finder sted om vinteren på grund af den intense varme i sommermånederne.
Mange hold, inklusiv Danmark, bliver nødt til at akklimatisere sig til forholdene på blot en uge.
Temperaturen ved VM i Qatar forventes at ligge mellem 21 og 26 grader, men det er i øjeblikket stadig over 30 grader i Qatar. Sammenlignet med sommeren ville forholdene dog være utroligt svære at spille fodbold i med temperaturer, der nærmer sig 50 grader på nogle dage.
Det bliver fugtigt under VM med en luftfugtighed på 71 %, hvorfor der vil være aircondition på alle otte stadions for at modvirke dette problem.
"Vi afkøler ikke bare luften, vi renser den," sagde professor i maskinteknik ved Qatar University Dr. Saud Abdulaziz Abdul Ghani til FIFA.com.
"Vi renser luften for tilskuere. For eksempel vil folk, der har allergier, ikke have problemer inde på vores stadioner, da vi har den reneste og reneste luft, der findes.
"Forafkølet luft kommer ind gennem griller indbygget i standene og store dyser langs banen.
"Ved brug af luftcirkulationsteknikken trækkes afkølet luft tilbage, genkøles, filtreres og skubbes ud, hvor det er nødvendigt."
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce