Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Officielt: Danmark får spansk U21-landstræner

Peter Ullum

Opdateret 26/06/2019 og 12:51 GMT+2

DBU har annonceret den nye landstrænerduo for U21-landsholdet

Capellas

Foto: Eurosport

DBU har offentliggjort den nye landstræner for U21-landsholdet, og valget er faldet på spanske Albert Capellas. Steffen Højer bliver hans assistent.
51-årige Albert Capellas har fortid i klubber som FC Barcelona, Brøndby IF, Borussia Dortmund og hollandske Vitesse, og nu skal hans så træne de største danske fodboldtalenter.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af dansk fodbold igen og den opgave, der ligger i at kvalificere Danmark til deres fjerde EM-slutrunde i træk. Som træner arbejder jeg med at skabe offensivt, dynamisk og kreativ fodbold, og et hold, hvor alle vil kæmpe for at opnå succes sammen,” siger Albert Capellas til DBU’s hjemmeside.

Albert Capellas er den første udlænding i historien der bliver dansk U21-landstræner.

”Det jeg så i blandt andet Italien er et ungt hold fyldt med potentiale, der allerede nu har en vigtig international erfaring som vil være et afgørende fundament for den kommende U21-årgang, og vores mulighed for at præstere på et højt niveau og skabe de resultater som både vi selv og danskerne forventer.”siger Albert Capellas.

Som assistent tiltræder Steffen Højer. Det bliver et samarbejde, som Albert Capellas glæder sig til.

"Jeg er glad for, at Steffen har sagt ja. Han vil sammen med resten af staben være en nøgleperson i arbejdet med både spillere og klubber med hans indgående viden til dansk klubfodbold og hans ideer om hvordan fodbold skal spilles ligger tæt op ad mine egne. Så det er et samarbejde, jeg ser meget frem til,” slutter Capellas.


Steffen Højer tiltræder jobbet efter, at han blev fyret, da Viborg missede Superliga-oprykningen i play off-kampene mod Hobro. Til DBU fortæller han, at arbjedet med unge spillere motiverer ham.

”Det motiverer mig voldsomt, at komme til at arbejde med et kuld meget talentfulde spillere, og forhåbentlig sikre at de når det næste niveau i deres udvikling. Derudover bliver det rigtig godt at arbejde tæt med Albert, som er en ekstremt spændende træner og som har meget erfaring at byde ind med i arbejdet med dansk fodbold. Sidst men ikke mindst vil jeg gøre mit til, at vi også om to år er med til en slutrunde,” lyder det fra Steffen Højer.
I DBU er man meget tilfredse med ansættelsen, som man mener, bringer Danmark i den rigtige retning.

”Med ansættelsen af Albert får vi en træner, der ikke kun kommer med international erfaring, men også med et indgående kendskab til dansk fodbold. Albert vil arbejde videre med det spillemæssige udtryk, som vi gerne vil have i vores talentudvikling. Han er i mine øjne den rette træner til at kunne fortsætte den retning, vi mener i DBU er den rigtige for dansk fodbold for fortsat at kunne udvikle dygtige spillere til både klub og landshold." siger Flemming Berg, som er talentudviklingschef i DBU.

"Vi har samtidig med ansættelsen af Albert, også valgt at tilknytte Steffen Højer som ny fuldtidsansat træner. Denne sportslige konstruktion forventer vi kan løfte endnu mere hos vores allerstørste talenter og giver os en mulighed for at kunne styrke samarbejdet DBU og klubberne i mellem, hvilket er helt afgørende for, at vi i et land som Danmark fortsat kan være med i den europæiske top,” siger Flemming Berg.


Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce