Eurosport

Expected Goals: FCK, FCM og alle de andre

Expected Goals: FCK, FCM og alle de andre

21/12/2018 kl. 09:25Opdateret 21/12/2018 kl. 11:02

FC København og FC Midtjylland fortsætter med at buldre afsted i et kapløb, som først ligner at blive afgjort helt til sidst. Derudover har AaB fået en xPoints på præcis det samme antal point, som de har i den virkelige tabel, nemlig 28.

Eurosport Player: Se udvalgte Superliga-kampe på Eurosport Player.

Se Eurosport Player

Det er igen blevet tid til at kigge på Superliga-rundens Expected Goals. Der vil som sædvanlig være fokus på specielle kampe eller tendenser, som springer i øjnene. Vi takker Tap In Fodbold for levering af data og grafik til de enkelte kampe samt deres Table of Justice-stilling.

Rundens højeste xG (hold)

AaB endte med rundens højeste og dermed også efterårets sidste omgang Expected Goals. De endte kampen mod OB med 1,89 xG, hvilket også gav dem en meget vigtig sejr i hundeslagsmålet om top seks-placeringerne.

OB-AAB

OB-AABEurosport


AGF - mellem håb og håbløshed

Rundens laveste xG (hold)

Nok en gang fik Hobro lavet rundens laveste xG på 0,30. Det skete i udekampen mod AGF, hvor de nærmest ikke formåede at skabe nogle chancer overhovedet. Hobrogenserne må altså holde julieferie på sidstepladsen med færrest scorede mål og flest indkasserede mål.

AGF-HOB

AGF-HOBEurosport

Rundens højeste xG (spiller)

Marvin Egho scorede for Randers i deres 2-0-sejr over Vejle og ramte 0,94 i xG, samtidig var det østrigerens tredje mål i de seneste fire kampe, hvorfor han slutter efteråret af på fin vis.

RFC-VB

RFC-VBEurosport

Video - Skov-hattrick sender Superligaen på vinterpause: Se alle rundens mål her

04:06

Table of Justice

Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om FCK og FCM i efterårets sidste kig på Table of Justice. De cruiser over modstanderne i Superligaen og ligger etter og toer med henholdsvis 47 og 44 point. Det er dog lidt interessant, at de har fået 8.90 og 6,04 point flere end, hvad xPoints har sat dem til at skulle have. Det vidner dog om en uhyggelig effektivitet og en evne til at dræbe kampene og ikke mindst modstanderne.

Det er yderligere ret interessant at kigge på AaB og deres placering i Table of Justice. Aalborgenserne indtager en syvendeplads, men det bemærkelsesværdige er, at de har fået 28 point, præcis det samme antal som xPoints har dem til at have. Deres difference er altså på nul, hvilket indikerer, at de hverken har over- eller underpræsteret. Det har fået helt som fortjent.

Se resten af xG-analyserne fra rundens kampe her:

ACH-FCM

ACH-FCMEurosport

BIF-VEN

BIF-VENEurosport

EFB-FCN

EFB-FCNEurosport

SJE-FCK

SJE-FCKEurosport