Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Gravesen er begejstret for ny FCM-træner: Thomasberg er en af de absolut bedste trænere i Danmark

Jeppe Agergaard

Opdateret 23/03/2023 og 17:07 GMT+1

Warner Bros. Discoverys fodboldekspert, Thomas Gravesen, er svært begejstret for FC Midtjyllands ansættelse af Thomas Thomasberg som klubbens nye cheftræner. Thomasberg har gennem en længere periode i Randers vist, at han er en yderst kompetent træner, som ifølge eksperten har de kompetencer og den trænererfaring, der skal til for at vende skuden på heden.

Ny FCM-cheftræner Thomas Thomasberg var ikke i tvivl: Et godt skridt videre

Torsdag eftermiddag blev Thomas Thomasberg præsenteret som ny FC Midtjylland-træner ved et pressemøde på MCH Arena. Han skiver under på en 3-årig konkrakt, som løber frem til sommeren 2026.
Thomas Gravesen er ikke i tvivl om, at Thomas Thomasberg er et godt valg:
- Det er et kompetent valg. Man har valgt en træner med kæmpe erfaring, og en træner som har vist, at han skabe resultater i Superligaen, såvel som internationalt. Det er en meget kompetent mand til jobbet, vurderer Gravesen og fortsætter:
- Der ligger altid mange tanker bag sådan et valg fra FCM-ledelsens side. De har valgt en af de absolut bedste trænere vi har herhjemme, og for mig at se, er Thomas Thomasberg den helt rigtige træner til at tage FC Midtjylland til næste niveau.
For Gravesen er det en vigtig parameter for succes, at klubben bakker den nye træner op – både økonomisk og personligt:
- Når man vælger sådan en profil, skal FC Midtjyllands ledelse stå klar til at bakke ham op økonomisk og personligt. De skal have nogle spillere ind, som han kan arbejde med. Man kan ikke bare forvente, at han kan fikse det hele selv, konstaterer eksperten og uddyber:
- Der er penge i FC Midtjylland og masser af potentiale i holdet. En træner som Thomasberg har kvaliteterne til at få det fulde potentiale frem i holdet. Hvis man krydrer det med et par af sine egne indkøb, så er FC Midtjylland klar til at konkurrere om det danske mesterskab igen – ingen tvivl.
Thomasberg passer perfekt til FC Midtjyllands DNA
Spillemæssigt mener Gravesen, at Thomasberg passer perfekt ind i FCM:
- Der er ingen tvivl om, hvordan Thomasberg vil spille. Det er en træner, der kræver respekt og en træner, man gerne vil kæmpe for. Det har været tydeligt at se på Randers-spillerne, at man har tiltro til træneren, og man følger hans idéer.
- For mig er der ingen tvivl om, at FC Midtjyllands DNA passer perfekt til Thomas Thomasberg. Det bliver et dominerende FC Midtjylland-hold, vi kommer til at se igen. Et hold der vil styre og bestemme, samtidigt med, at de vil blive enormt svære at slå. Thomasberg kræver noget af sine spillere, men når de så ikke leverer, så er han også manden, der beskytter dem hele vejen igennem, vurderer Gravesen stålfast.
Resten af sæsonen handler for FC Midtjylland om at vinde kvalifikationsspillet for at spille playoff-kamp om at komme i Europa til næste sæson. Om hvorvidt Thomasberg kan opnå succes allerede på den korte bane, svarer Gravesen:
- Jeg tror på, at Thomasberg er en træner, som spillerne med det samme køber ind på. Både på grund af den person han er, men også den ild der brænder inde i ham. Det smitter af på spillerne.
Gravesen kalder også skiftet fra Randers FC til FC Midtjylland for et skridt op i karrieren for Thomasberg:
- Han har taget et skridt op klubmæssigt. FC Midtjylland er en større adresse end Randers - både økonomisk og historisk, konstaterer eksperten og forudsiger, at Thomasberg uden tvivl kan løfte klubben:
- FC Midtjylland kan godt glæde sig. Han er en træner med visioner og evnen til at finde 10-20 procent ekstra hos spillerne - og så bliver FCM en helt anden størrelse, hvor man ikke længere tvivler på deres niveau. Thomasberg kan med kompetencer og viden give spillerne noget at læne sig op af, og det gør bare, at spillerne lige pludselig kan vokse med opgaven. Det tror jeg helt sikkert, FC Midtjylland gør under Thomasberg.
- FCM har været igennem en svær periode, men dette greb gør, at FC Midtjylland er på vej tilbage til det, de er – en topklub i dansk fodbold, afslutter Thomas Gravesen.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce