Af Regitze Ørnstrup Christensen

Søndag skydes 3F Superligaen i gang igen efter en kort landsholdspause, og på Vejle Stadion mødes to af de på forhånd største favoritter til nedrykning: Vejle og Lyngby. Sidstnævnte klub, skulle man mene, har haft nok at se til i pausen.

3F Superliga
Den evige VAR-diskussion: Skulle tacklingen på Ahlmann have været tjekket igennem?
26/10/2020 PÅ 22:18

Det er indtil videre kun lykkedes Lyngby at skrabe to point sammen på fire kampe, og det placerer dem på en 11. plads i Superliga-tabellen. Senest kunne de lige kæmpe sig til en uafgjort mod SønderjyskE. Se highlights fra kampen herunder.

Highlights: Gertsens sene udligning reddede Lyngby mod Sønderjyske

Selvom kampen endte uafgjort, og altså gav et enkelt point til Lyngby, så var det ikke dét, der var i fokus efter kampen. Det var derimod det røde kort til André Riel i de døende sekunder af opgøret, hvor Riel sendte homofobiske tilråb mod SønderjyskE’s Stefan Gartenmann. Det kostede en direkte udvisning, og senere en straf på fem spilledages karantæne til Riel.

Lyngby har siden det røde kort, været ude at tage klar afstand fra tilråbene, og det samme har André Riel.

Ovenstående sag er bare én af mange møgsager, som historisk har hængt over hovedet på Lyngby.

Om hele efterspillet og den manglende Riel kommer til at fylde for Lyngby, vil kampen mod Vejle vise, for der er ingen tvivl om, at den, og med al naturlighed, stadig fylder meget.

Kan velspillende Vejle fortsat holde niveauet?

Det har været svært at se, at Vejle ikke har haft deres faste gang i Superligaen. Det, de indtil videre, har præsteret efter oprykningen er mere, end man normalt forventer af en oprykker fra 1. division. Det er også netop derfor, at de ”automatisk” ryger i kategorien som nedrykningsfavoritter. Det er som regel, sådan det går for oprykkerne.

Men hvis de fortsætter det, som de har vist i de første fire kampe, så skal vi vist se at få justeret forventningerne en smule. Modsat Lyngby har Vejle nemlig hevet hele 7 point hjem på fire kampe, og kan altså glæde sig over en tredjeplads - lige i hælene på sidste års bronzevindere fra AGF.

Senest sejrede de i Odense, hvor Mads Greve satte et pragteksemplar af et mål bag OB-målmanden - og det blev endda belønnet med prisen for rundens mål, som altså også sikrede mandskabet fra Vejle en sejr. Du kan se både mål og highlights fra kampen i videoen herunder.

Highlights: Jebali blev skurken i OB's nederlag til Vejle

Særligt har dansk/albanske Arbnor Mucolli virkelig fået vist sig frem, og har næsten ikke været til at skyde igennem i de første fire kampe. Hvis han holder niveauet, og resten af holdet ligeså, så er det svært at se dem ryge tilbage til 1. division.

Selvom endnu er givet med kun fire kampe spillet, er der god grund til at holde øje med Vejle og deres fortsatte færd i landets bedste liga.

I løbet af ugen har direktøren i Vejle, Henrik Tønder, udtalt sig om de manglende tilskuere og dermed også manglende indtægter for de danske fodboldklubber, og at det er ganske alvorligt. Det samme har Divisionsforeningen, som ligeså har været ude at italesætte konsekvenserne ved de manglende tilskuere.

Tilskuersnakken og planerne om eventuel genåbning af tribunerne kan du høre mere om i optakten til kampen, som du kan se på Eurosport 2 og Dplay fra klokken 13.00.

3F Superliga
Highlights: Stor sensation! Vejle stryger helt til tops efter vildt comeback mod AaB
26/10/2020 PÅ 21:00
3F Superliga
Gravesen stikker til Povlsen efter valg af Kaba: Bare læg dig ned heromme!
26/10/2020 PÅ 11:06