Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Divisionsforeningen og DBU lancerer kampagne for afvikling af fodboldkampe med tilskuere

Emil Iversen

Opdateret 15/10/2020 og 11:20 GMT+2

Torsdag har Divisionsforeningen og DBU præsenteret en kampagne for afvikling af fodboldkampe under COVID-19. 3F Superliga- og 1. divisions klubber kan miste op til 850 millioner kroner, viser analyse fra Deloitte.

På Ceres Park den 14. september var stadion delt op i sektioner med 500 tilskuere i hver.

Foto: Eurosport

Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19. Sådan er Divisionsforeningens og DBU’s kampagne døbt, og formålet er at fortælle fans, partnere og myndigheder, hvordan fodboldkampe kan afvikles under forsvarlige forhold.

Kampagnens værktøjskasse indeholder blandt andet en video, information til myndigheder og dialog med fans. Videoen kan du se nedenfor.
picture

Divisionsforeningen og DBU lancerer kampagne for afvikling af fodboldkampe med tilskuere

Ordningen betyder, at stadioner inddeles i sektioner med maksimalt 500 tilskuere i hver og at fans fremover vil få faste siddepladser med minimum en meters afstand til andre.
Der vil ved billetkøb og indhentes placerings- og kontaktoplysninger, så myndighederne erfterfølgende kan få hjælp til smittesporing.
- Der er p.t. afviklet 46 kampe under Superligaordningen, uden at der er konstateret smittespredning i forbindelse med de udendørs kampe. Der er tale om en misforståelse, hvis folk tror, at vi afvikler fodboldkampe med flere tusinde personer, som frit kan blande sig med hinanden. Det er ikke tilfældet, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.
- Derfor har vi et behov for at oplyse både fans og myndigheder om, hvordan ordningen konkret fungerer, for den viser tydeligt, at der er tale om en forsvarlig adfærd på stadion og en tryg tilskuerrejse, lyder det fra Claus Thomsen.
Kampagnen har også til formål at hjælpe de danske klubber, som er hårdt ramt økonomisk. Ifølge en analyse fra Deloitte, risikerer klubberne i 3F Superliga og 1. division at miste op til 850 millioner kroner.
Også landsholdet er ramt, og manglende billetindtægter fra efterårets landskampe har kostet DBU mellem 20 og 25 millioner kroner.
- Situationen er meget alvorlig. Klubberne og DBU er hårdt ramt, og de nuværende restriktioner har enorme konsekvenser. Både for DBU´s landshold, de professionelle herreklubber, Kvindeligaen og breddeklubberne, udtaler direktør i DBU, Jakob Jensen.
- Hele dansk fodbold bliver ramt, og den rivende udvikling, der er i gang, kan ende med at blive slået markant tilbage, afslutter Jakob Jensen.
Du kan høre meget mere om kampagnen i optakten til SønderjyskE – Brøndby, som du kan se på Canal 9 eller Dplay på søndag fra kl. 15.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce