Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Esbjerg-direktør: Vi vil ikke kunne putte midler i som en superligaklub i tilfælde af nedrykning

Christina Nederby

Opdateret 26/06/2020 og 11:18 GMT+2

Esbjergs direktør, Brian Knudsen, fortæller, at man i tilfælde af en nedrykning fra 3F Superligaen ikke vil kunne putte midler i klubben som i en superligaklub, som det ellers blev gjort ved seneste nedrykning.

EfB

Foto: Eurosport

Af Nikolaj Harding
En nedrykning truer i Esbjerg, og det har fået vestjyderne til at overveje, hvordan klubbens økonomi skal skrues sammen i tilfælde af en tur ned i NordicBet Ligaen.
Det fortæller Esbjergs direktør, Brian Knudsen:
”Vi havde selv situationen, da vi var nede for nogle år siden. Der var vi ikke en superligaklub, men vi puttede midler i som en superligaklub.”
Vil I kunne gøre det igen?
”Nej, ikke på samme vis. Vi har truffet beslutningen om, at vi ikke gearer forretningen denne gang. Hvis det skulle ske, at vi rykker ned, så bruger vi de midler, vi har. Det er klart, at hvis der kommer en investor, som vil putte penge i EfB, så er det en ny situation. Men vi er nødsaget til at kigge ind i det og sige, at de omkostninger, som vi skal bruge, det er dem, som vi har økonomisk rygdækning til,” siger Brian Knudsen.
picture

Esbjerg-direktør om mulig nedrykning: Se hele interviewet her

Ole Bruun, der er journalist på JydskeVestkysten, har fulgt Esbjerg længe, og fulgte dem også, da klubben rykkede ned sidst i 2017.
Han mener, at beslutningen om at putte færre midler i klubben i tilfælde af en nedrykning vil besværliggøre en eventuel sæson for Esbjerg i landets anden bedste række:
”Det gør det bare sværere, for penge er lig med point. Og det, der måske holdt dem i live en del af vejen sidste gang, det var, at de havde flere penge end de fleste andre hold i 1. division. Det er jeg ikke sikker på, at de vil have denne gang,” siger Ole Bruun.
For Esbjerg handler det om at lære af tidligere nedrykninger:
”Vi skal jo lære af sidste gang og sørge for at tilpasse de omkostninger udfra de indtægter, som vi forventer, at vi kan få. Og så må vi skrue på alle de parametre, vi har. Og så må vi tage den derfra,” siger Brian Knudsen og fortsætter:
”Vi må levere det fodbold, som vi har råd til. Vi må levere det fodbold, som byen, som fans, som sponsorer mener, at de vil være med til at betale. For der er ikke mange andre, til at betale,” siger han.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce