Vil Rafael Nadal forsætte historieskrivningen og tage sin titel nummer 12? Kan Caroline Wozniacki vende sit forsømte forår ryggen og være de mange skader kvit? Kan Clara Tauson endnu en gang leve op til presset som storfavorit og gå hele vejen? Kan Holger Rune fortsætte de flotte takter og levere en overraskelse på herrernes juniorside?
Der er mange spørgsmål, og der er meget at se frem til, når verdens bedste tennisspillere mødes på de ikoniske grusbelagte baner i Paris og skal kæmpe om at løfte La Coupe des Mousquetaires på Court Philippe Chatrier.

Store, danske forhåbninger

Davis Cup
”Der er grund til at følge med” – Thomas Skouboe gør status over Davis Cup 2021’s store navne
24/11/2021 PÅ 11:01
Det har langt fra været et optimalt forår for Caroline Wozniacki, der har været plaget af skader i lænden og læggen og ikke fået spillet nær så mange kampe, som hun har kunne håbe på. Det er nemlig blevet til et exit i første runde i både Madrid og Rom i danskerens seneste to turneringer. Der er dog en mere positiv historie at berette, hvis vi kigger de to juniorer, Clara Tauson og Holger Rune.
Det er ikke mange måneder siden, at Clara Tauson løftede Grand Slam-trofæet i Australian, og nu vil hun igen være førsteseedet og favorit til at gentage triumfen i Paris. Og denne gang vil hun ikke være den eneste danske junior, som vi vil have øjnene rettet mod. 16-årige Holger Rune kommer nemlig til Roland Garros med selvtilliden i behold efter at have vundet en større juniorturnering i Italien og spillet sig i top-10 på verdensranglisten. På Eurosport Player kan du følge alle danskernes kampe fra Roland Garros.

Stærkt felt af favoritter

Hvis vi vender blikket væk fra de danske spillere og over på herresiden, har Rafael Nadal ’endeligt’ fået gang i sejrsstimen ved at besejre verdens nummer et, Novak Djokovic, i tre sæt ved Italian Open og tog dermed sit første trofæ i 2019. Og det er ikke usandsynligt, at vi kommer til at se enten Djokovic eller Nadal gå hele vejen på de franske baner.
Det er derimod mere åbent på kvindesiden, hvor der er en lille håndfuld spillere, som kandiderer til sejren: Den forsvarende mester Simona Halep, formstærke Kiki Bertens, unge Naomi Osaka og naturligvis den rutinerede Serena Williams.
Michael Mortensen og Anders Haahr Rasmussen sidder klar i kommentatorboksen herhjemme til at guide dig gennem Roland Garros, hvor du kan få eksklusiv adgang til alle kampe på Eurosport Player.

Flest Roland Garros-titler

Rafael Nadal (Spanien)11 titler, seneste titel i 2018Chris Evert (USA)7 titler, seneste titel i 1986
Max Decugis (Frankrig)8 titler, seneste titel i 1914Suzanne Lenglen (Frankrig6 titler, seneste titel i 1926
Björn Borg (Sverige)6 titler, seneste titel i 1981Steffi Graf (Tyskland)6 titler, seneste titel i 1999

Seneste 5 års vindere

2018Rafael Nadal (Spanien)Simona Halep (Rumænien)
2017Rafael Nadal (Spanien)Jalena Ostapenko (Letland)
2016Novak Djokovic (Serbien)Garbiñe Muguruza (Spanien)
2015Stan Wawrinka (Schweiz)Serena Williams (USA
2014Rafael Nadal (Spanien)Maria Sharapova (Rusland)
  • Se alle kampe fra Roland Garros eksklusivt på Eurosports kanaler og Eurosport Player