Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Australian Open 2022: Starten på et spændende år

Eurosport
AfEurosport

Udgivet 14/01/2022 og 13:44 GMT+1

Der er fuld blus på den australske sommersol, og det betyder, at det er tid til årets første Grand Slam. Australian Open står for døren, og spændingen er på sit højeste. Optakten i år er lidt anderledes, da der udspilles en sikkerheds og politisk kamp uden for banerne med Novak Djokovic og de australske myndigheder som hovedpersoner. Favoritterne er der få af hos både damerne og herrerne.

Stor Djokovic-debat – “Det er utroligt, at han kan blive ved med at opføre sig så tonedøvt”

Af Ondrej Kralik, tenniskommentator, Eurosport.
Billederne taler sit tydelige sprog. De blå baner med Adelaide, Sydney og Melbourne malet bag baglinjen viser, at vi befinder os i Australien.
Man kan sågar høre cikaderne og kakaduerne i baggrunden. Det er blevet tid til årets første Grand Slam, Australian Open. Eurosport viser live tennis fra turneringerne op til, og under Australian Open er der rig mulighed for at se tennis i verdensklasse på discovery+ og Eurosport-kanalerne.
Optakten har i år været anderledes. Covid-19 er stadig en del af verdenssamfundet, og det er derfor obligatorisk, at spillerne er vaccinerede for at kunne deltage.
Novak Djokovic er en af de spillere, der ikke har udtalt sig om sin vaccinestatus, hvilket har resulteret i en kraftig mediedækning. Verdensetteren er for alvor kommet i problemer, da han først er blevet nægtet adgang til Australien (grundet fejl i visumanmodning og Covid-19 status), men fik ved en domstolsændring omstødt dette.
I skrivende stund er sagen stadig højaktuel, og rygterne indikerer, at Djokovic måske alligevel ikke får lov at deltage ved årets turnering, da myndighederne er ved at finkæmme hans visumansøgning. Finder man ikke tilstrækkelige beviser for, at han kan blive i landet, står serberen til at blive deporteret.
Vender man blikket ind på banerne, er spillerne i gang med de sidste forberedelser op til Australian Open. De bedste spillere er ankommet, og de er klar til at spille om henholdsvis The Norman Brookes Trophy og Daphne Akhurst Memorial Cup.
picture

Stor Djokovic-debat – “Det er utroligt, at han kan blive ved med at opføre sig så tonedøvt”

Få klare favoritter hos kvinderne
Kigger man på, hvem der er favorit hos kvinderne, så er favoritværdighederne jævnt fordelt over feltet. Alligevel skal man nævne Ashleigh Barty, som kommer til Melbourne med en frisk turneringssejr fra Adelaide. Australieren har formået at holde sig skadesfri længe, og hun kommer højst sandsynligt til at spille med i de sidste runder af turneringen.
Vinder Barty, vil det være hendes første Australian Open titel og tredje Grand Slam titel i alt.
Simona Halep har fået en glimrende start på 2022. Statistikken siger 5-0 i skrivende stund og må sammen med Barty være de to største favoritter til at vinde i år. Hun har før vist sig stærk i Australien. Halep var tabende finalist tilbage i 2018, hvor hun tabte til Caroline Wozniacki. Rumæneren kommer til Melbourne med en frisk turneringssejr fra Melbourne Summer Set 1.
Estiske Anett Kontaveit er en spiller, der skal holdes øje med. En stærk afslutning på 2021 har gjort hende sulten efter mere succes, og hun kan med sit spil godt komme til at drille mange af topspillerne. Om Kontaveit formår at køre videre på den succes, hun havde i 2021 (4 turneringssejre) vil tiden vise. Bedste Australian Open resultat er en kvartfinale fra 2020, og i årets turnering er hun seedet seks.
Det bliver spændende at se, hvordan de unge kvindelige spillere klarer sig. Her tænkes blandt andet Emma Raducanu fra Storbritannien (vinder af US Open 2021), canadiske Leylah Fernandez (finalist i US Open 2021), og danske Clara Tauson.
Sidstnævnte har døjet med lidt småskader i ugerne op til Australian Open, men kan forventes at være fuldt klar til hovedturneringen. Tauson der har vundet Australian Open som junior, kommer til turneringen med sin højester rangering til dato: 44 på WTA-ranglisten.
Fire herrer skiller sig ud
Hos herrerne er den gamle garde RafaelNadal og (måske) Novak Djokovic klar til årets turnering.
Nadal, der vandt turneringen i 2009, har historisk haft det svært ved Australian Open. Han kommer dog til Melbourne med en frisk turneringssejr, men skal dog ikke regnes for at kunne gå hele vejen. Nadal er tilbage efter at have haft Covid-19 i slut december, og dette kan komme til at drille spanieren.
Den største favorit er serbiske Novak Djokovic. 9 Australian Open titler er det blevet til, og verdensetteren går benhårdt efter turneringssejr nr. 10. Historikken taler for sig selv. Stiller Djokovic til start, er han den største favorit.
Russiske Daniil Medvedev (finalist i 2021) har vist, at han kan kæmpe med om de helt store titler. Med sit uforudsigelige spil og mentale styrke, kan han meget vel være den spiller, der står med The Norman Brookes Trophy i slutningen af januar.
Tyske Alexander Zverev havde et forrygende 2021, hvor det blev til hele seks turneringssejre, heriblandt de Olympiske Lege og Masters Cup ATP. Zverev har for alvor fået styr på sit spil, men der er ikke råd til fejl. Serven og hovedet skal være på plads, hvis han skal have nogle forhåbninger om at gå hele vejen i årets første Grand Slam.
picture

Lav rangering rokker ikke ved Runes mentalitet: Jeg tror på, jeg kan vinde, uanset hvem jeg møder

Derudover skal man holde øje med danske Holger Rune, som spiller med i hovedturneringen qua sin høje rangering på ATP-ranglisten. Rune, der ligesom Clara Tauson, har haft stor succes hos juniorerne, skal forsøge at presse de bedste spillere, og vise at fremtiden ser lys ud for både tennissen, men også dansk tennis.
Australian Open spilles fra den 17. januar – 30. januar og kan ses på discovery+.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce