Getty Images

Ding Junhui kronet i England: Vinder UK Championship for tredje gang

Ding Junhui kronet i England: Vinder UK Championship for tredje gang

10/12/2019 kl. 10:08Opdateret 10/12/2019 kl. 11:07

Kinesiske Ding Junhui vandt søndag en af snookersportens fineste trofæer. Nu søger favoritterne oprejsning i Skotland.

Uden en Triple Crown-sejr (VM, Masters eller UK Championship) i otte år, var verdens nummer 16, kinesiske Ding Junhui, så småt på vej ud i glemslen. Men med en forrygende formkurve de sidste to uger, og en sejr over bl.a. den forsvarende mester og femdobbelte verdensmester, Ronnie O'Sullivan, i kvartfinalen, var Ding pludselig svag favorit mod skotten Stephen Maguire.

Her levede han op til favoritværdigheden med en 10-6 sejr, og sikrede sig dermed sin tredje UK Championship-titel. Ding sluttede finalen med et smukt century break, som du kan se her:

Video - Momentet Ding afgør UK Championship

03:43

De fleste eksperter havde spået en finale mellem Ronnie O'Sullivan og verdensranglistens nummer ét, Judd Trump. Sådan skulle det ikke gå, men de detroniserede favoritter har allerede chancen for oprejsning i denne uge, når snookerspillerne drager mod nord til Glasgow, hvor Scottish Open bliver afholdt. Finalen spilles søndag d. 15. december, og allerede i dag er hele verdenseliten i aktion, når Ding, Trump, O'Sullivan, Maguire og mange flere skal forsøge at spille sig videre fra de indledende runder.