Getty Images

Peter Piil om Danmark: Falder holdet sammen uden Christian Eriksen?

Peter Piil om Danmark: Falder holdet sammen uden Christian Eriksen?

11/10/2018 kl. 10:37Opdateret 11/10/2018 kl. 11:09

Danmark må undvære Christian Eriksen i de næste to kampe på grund af maveproblemer. Hvem skal Danmark spille med i stedet for, og hvor stort et slag bliver det for landsholdet at undvære Tottenham-spilleren?

Eurosport Player: Streaming af topsport

Se Eurosport Player

Af Frederik Ptak Fréder og Christian Corell.

" Glem luftspillet mod irerne, der skal spilles langs græsset"

Christian Eriksen er ikke udtaget til landsholdets to kampe mod henholdsvis Irland og Østrig. Det er problemer med en mavemuskel, som er årsagen til Eriksens afbud.

  • Se Danmarks kamp mod Irland lørdag på Kanal 5 og Eurosport Player fra klokken 19:00.

De store spørgsmål er så, hvem der kan udfylde hans plads mod netop Irland, og hvad landstræner Åge Hareide vil gøre uden sin målscorer? Spørgsmålene er mange, og derfor har vi taget fat i den rutinerede kommentator og journalist, Peter Piil, der ligeledes har mange spørgsmål før Nations League-kampen mod Irland.

"Der er mange spørgsmål, der skal besvares: Holder Hareide fast i spillestilen, når Christian Eriksen ikke er med? Hvis han gør det, hvem får så Christian Eriksens rolle? Hvis han laver om, hvad bliver det så til? Og hvem skal blive de bærende spillere?"

Det er ikke for sjov skyld, at Christian Eriksen er Åge Hareides målscorer. Den sparkestærke midtbanespiller har nemlig lavet 40 procent af landsholdets mål, siden Åge Hareide kom til.

"Det bliver virkelig interessant at se, hvad Åge Hareide kommer op med som erstatning for Christian Eriksen. Ud fra et fodboldfagligt synspunkt glæder jeg mig til at se, hvordan Danmark klarer sig uden Christian Eriksen. Falder holdet sammen? Eller er der andre, der normalt står i skyggen af Christian Eriksen, som stepper op og tager ansvar og får en vigtig rolle? Det er interessant," siger Peter Piil.

  • Følg med lørdag aften fra klokken 19:00 på Eurosport Player og Kanal 5, hvor studieoptakten starter til Nations League-kampen mod Irland.

Ingen eksperimenter

Men hvad kunne man så tænke, at Åge Hareide vil gøre uden den gode Christian Eriksen? Peter Piil tror i hvert fald ikke på nogle eksperimenter og da slet ikke i Nations League-kampen mod Irland.

"Jeg kunne godt forestille mig, at Hareide vil holde fast i så meget som muligt af det kendte. Landstræneren betragter kampen i Dublin som en vigtig turneringskamp, så eksperimenter må vente til på tirsdag mod Østrig. Det vil sige, at forsvaret bliver, som vi kender det fra Wales-kampen."

Video - Highlights: Knivskarpe Eriksen nedlagde Bale og Wales

04:58

"Hareide har allerede sagt, at Schöne og Delaney skal spille på midtbanen. Han nævnte også forleden på Canal 9, at DK har hurtige kanter i Pione og Yussuf, så vi må gå ud fra, de spiller. Det efterlader spekulationer om en central midtbane samt en spidsangriber," siger Peter Piil.

En åbning for Andreas Christensen?

Det er ikke blevet til meget spilletid for Andreas Christensen i indeværende Premier League-sæson. Faktisk har danskeren fået rungende nul spilleminutter for London-klubben. Alligevel tror Peter Piil på, at Andreas Christensen kan komme i spil for landsholdet på grund af Christian Eriksens skade.

"Jeg ser hverken Schöne, Delaney eller Højbjerg som 6’ere, selvom de alle på et eller andet tidspunkt har spillet positionen som defensiv midtbane. Det kunne åbne for, at Andreas Christensen – trods kun lidt spilletid i benene – får pladsen på den defensive midtbane, med Delaney som 8’er og Schöne som 10’er," siger Peter Piil.

Irland - Danmark

Irland - DanmarkEurosport

Kasper Dolberg er i den grad blevet sin skade kvit, og måske netop derfor skal den 21-årige Ajax-angriber være med i Åge Hareides startellever? Og så skal man heller ikke glemme, at Kasper Dolberg har scoret i de seneste tre ud af fire kampe for Ajax. Det er på trods af, at han ikke er startet inde. Og som Peter Piil argumenterer for, er Kasper Dolberg også god i kombinationsspillet:

"Schöne og Sisto, der kommer ind i banen, vil på den måde blive mellemrumsspillerne bag Yussuf Poulsen og spidsangriberen, der kunne blive Kasper Dolberg. Schöne, Sisto (på en god dag) og Dolberg er kombinationsspillerne, mens Yussuf er fysik og fart. Glem luftspillet mod irerne, der skal spilles langs græsset, og med denne opstilling tror jeg, vi har en god chance."