Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Landsholdsforsvaret uden Simon Kjær: Hvem kæmper om pladsen?

Kristian Pedersen

Opdateret 16/11/2018 og 11:18 GMT+1

Når landsholdet går på banen mod Wales og Irland, er det uden Danmarks anfører Simon Kjær. Forsvarsgeneralen er ude med en skade, og der skal derfor findes en afløser til forsvarspladserne, men hvem kommer til at udfylde Simon Kjærs store fodspor, når landsholdet går på banen på fredag?

forsvaret

Foto: Eurosport

De fire centrale forsvarsstoppere, der er udtaget til Nations League-kampene mod Wales og Irland, er Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Mathias ”Zanka” Jørgensen og Andreas Bjelland. Mathias ”Zanka” Jørgensen ligner en sikker starter i de to kampe, da han startede i de sidste to Nations League-opgør mod Wales og Irland. Derudover er Mathias ”Zanka” Jørgensen også en sikker starter i Huddersfield i den bedste engelske række.
Det næste bud på et alternativ til Simon Kjær er Jannik Vestergaard. Den tårnhøje forsvarsspiller spillede Danmarks seneste kamp mod Østrig, og gjorde det ganske fornuftigt i træningskampen, som Danmark vandt 2-0. Jannik Vestergaard havde en fremragende start på sæsonen i Southampton, hvor han var i startelleveren hver eneste gang. De sidste fem kampe har han dog startet på bænken, og det ligner en svær vej tilbage for danskeren.

WAL_DEN

Andreas Christensen har ligesom Jannik Vestergaard haft en svær sæson på sit klubhold. Efter trænerskiftet i Chelsea, er Andreas Christensen ikke kommet tilbage i startopstillingen, når klubben spiller Premier League. Kun når Chelsea spiller de engelske klubturneringer, eller når London-klubben spiller Europa League, er han på holdet. Chelsea-talentet spillede den seneste kamp mod Østrig - men på midtbanen og ikke i midterforsvaret.
Sidst, men ikke mindst, er der Andreas Bjelland, som blev hevet ind på landsholdet igen. Andreas Bjelland er den kandidat med flest registrerede A-landskampe - hele 28 af slagsen. Han er en sikker mand i FC København og er med sit venstreben et godt match til, Mathias ”Zanka” Jørgensen.
K/V/U/TMålIndsk.Udski.Gule/Røde kort
Mathias "Zanka" Jørgensen18/6/9/41732/0
Jannik Vestergaard17/7/6/41810/0
Andreas Christensen22/10/9/31440/0
Andreas Bjelland28/16/6/62432/0
Se hvem der tager pladsen i det danske forsvar på fredag i landskampen mod Wales. Kampen kan ses fra klokken 19.00 på Eurosport Player og Kanal 5.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Relaterede kampe
Annonce
Annonce