Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Fortsætter Liverpool stimen? Fem hotte facts inden kampen mellem West Ham og Liverpool

Magnus Stub

Opdateret 04/02/2019 og 13:01 GMT+1

Liverpool drager i dag til London, hvor de besøger London Stadium og West Ham United. Forstætter stimen for Klopp og co., eller smider The Irons grus i maskineriet?

Salah

Foto: Eurosport

Liverpool er under maksimalt pres for tiden med et Manchester City-hold, der er lige i hælene på Klopps mandskab. I aften tørner de sammen med West Ham fra 20.00 på 6'eren og Eurosport Player. Her er alt, du skal vide inden aftenens kamp på London Stadium.
We miss you Boleyn, we do!
Det er bemærkelsesværdigt, hvor store problemer West Ham har med Liverpool efter, at The Irons er flyttet fra Boleyn Ground til London Stadium. Siden stadionflytningen har West Ham mødt Liverpool to gange på London Stadium, hvoraf de kampe er blevet tabt med henholdsvis 1-4 og 0-4. Ser man på de tre sidste interne opgør på Boleyn Ground mellem de to hold, så er der tre sejre til West Ham, hvoraf en enkelt af dem var i FA Cuppen.
Fire gange fire
Hvis man kigger på den interne statistik i de sidste fire kampe mellem Liverpool og West Ham, så er det et grufuldt syn, der møder én, især hvis man har West Ham-brillerne på. West Ham har lukket fire mål ind i snit pr. kamp i de sidste fire møder mod Liverpool. Dette betyder, at de i fire kampe har lukket 16 mål ind mod Liverpool, mens de selv blot har scoret to.
Premier_League_Generisk
Brandvarm Liverpool-offensiv
I forlængelse af ovenstående er det interessant at kigge på statistikken for Liverpools tre forreste mod West Ham. Mohamed Salah har spillet tre gange mod West Ham, hvoraf alle er sejre, og egypteren har samtidig kvitteret med fire mål og en enkelt assist. Mané har spillet mod West Ham som både Liverpool- og Southampton-spiller, og her er det blevet til tre mål og tre assists i syv kampe. Kun en enkelt gang har senegaleseren tabt til West Ham. Den eneste af de tre offensive protagonister, der ikke har en stærk statistik mod West Ham er Roberto Firmino, der i seks møder med West Ham har vundet tre, spillet en uafgjort og tabt to. Ydermere er hans scoringsstatistik heller ikke imponerende, idet han har leveret et mål og en assist i de seks kampe. Dog skal det siges, at Firmino generelt ikke scorer ligeså mange mål som sine to kammerater i front fra sin position som en slags 10’er bag dem.
London, we have a problem!
West Ham er efter en god start på 2019 faldet helt sammen, senest eksemplificeret med det pinlige nederlag i FA Cup-kampen mod AFC Wimbledon, hvor West Ham spillede med et ganske profileret hold. Ligeledes er de to sidste ligakampe endt med nederlag til henholdsvis Bournemouth og Wolverhampton. Det skal dog nævnes, at de tre nederlag alle er hændt på udebane, men hvis man kigger på statistikken, så er West Ham kun marginalt bedre hjemme end ude.
Et lille glimt af håb
Hvis West Ham skal klamre sig til noget statistik, som kan virke positivt frem mod kampen, så er det, at Liverpools offensiv ikke scorer ligeså mange mål ude som hjemme. Hvor forsvaret har lukket lige mange mål ind ude og hjemme (syv mål), så har holdet i 12 kampe scoret ni mål mere på hjemmebane end ude. Matematisk betyder det, at Liverpool i snit scorer et halvt mål mindre i snit pr. kamp ude end hjemme (2,66 på hjemmebane, 1,9 ude).
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce