Eurosport

Officielt: Eriksen skifter til Inter

Officielt: Eriksen skifter til Inter

27/01/2020 kl. 12:06Opdateret 28/01/2020 kl. 15:02

Landsholdsstjernens fremtid er på plads. Den danske 10'er skal de næste fire år tørne ud for Milano-klubben Inter.

Rygterne om Christian Eriksen har efterhånden varet i mere end et år. I de seneste uger har der dog ikke været meget tvivl om, at landsholdsprofilens fremtid er i Norditalien. Nu er det så endelig officielt: Kong Christian vinker farvel til London, Premier League og José Mourinho, for i stedet at sige goddag til Milano, Serie A og Antonio Conte.

Christian Eriksen landede i går i Milanos lufthavn for at tage til lægetjek hos Inter. Det ventes, at den italienske storklub må betale mellem 100 og 150 millioner kroner til Tottenham.

Alle pengene går dog ikke til Tottenham. The Athletic skrev tidligere på mandagen, at Eriksens tidligere klub, Ajax, har ret til ti procent af beløbet som følge af en videresalgsklausul. Derudover får OB og Middelfart mindre summer, fordi Eriksen optrådte i klubberne, da han var ungdomsspiller.

Video - Christian Eriksen om sin dårlige form i Tottenham: Det har ingenting med min kontrakt at gøre

01:12

Eriksen selv går heller ikke helt tomhændet fra handlen mellem de to Champions League-klubber. Flere medier rapporterer om en ugeløn på mellem 2,3 og 2,8 mio. kr. indtil 2024, hvilket svarer til en løn på mere end 525 millioner fordelt på fire år.

Det kan forhåbentlig være med til at stabilisere Eriksens præstationer på banen. De seneste måneder har niveauet for både Tottenham og landsholdet været en smule svingende hos playmakeren, og med den kommende slutrunde in mente, er det ikke uvæsentligt, at der nu er styr på Åge Hareides største stjernes fremtid.

Om Christian Eriksen genfinder landsholdsformen kan du se til marts, når vi på Kanal 5 og dplay viser Danmark-Færøerne og England-Danmark.

Video - Eksperterne om eventuelt Eriksen-skifte til Inter: Han passer rigtig godt ind i Contes system

02:34