Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

UEFA bekræfter seedninger: Danmark møder formentlig Belgien og Rusland til EM

Mathias Fallesen

Opdateret 20/11/2019 og 16:40 GMT+1

UEFA har onsdag bekræftet seedningslagene til EM samt feltet til Nations League-slutspillet.

DK_BEL

Foto: Eurosport

De Bruyne, Eden Hazard og Romelu Lukaku. Aleksandr Gololvin, Aleksey Miranchuk og Artem Dzuyba. De danske fodbolddrenge kan godt begynde at øve sig på de belgiske og russiske spillernavne, selvom særligt førstnævnte formentlig ikke behøver nogen nærmere introduktion.
I dag har UEFA nemlig så godt som bekræftet to ud af Danmarks tre kommende modstandere ved EM. Rusland var givet på forhånd, da gruppe B skal spilles i hhv. København og Skt. Petersborg. Eftersom værtsnationerne er sikret hjemmebane i minimum to kampe, skal Danmark og Rusland være i gruppe B. Hvorvidt den indbyrdes kamp mellem Hareides tropper og den store nabo i øst skal spilles i Danmark eller Rusland, afgøres ved lodtrækning.
Belgien eneste mulige modstander
Danmark er seedet i tredje lodtrækningslag, mens Rusland er placeret i andet seedningslag. Derfor skal de resterende modstandere findes i første og fjerde seedningslag. I det øverste seedningslag finder vi Belgien, Ukraine, Italien (vært), England (vært), Tyskland (vært), Spanien (vært). Men da fire af holdene er værter, og Rusland ikke må møde Ukraine pga. landenes interne stridigheder, så er Belgien den eneste mulige modstander.
Fra nederste seedningslag er Wales og Finland de eneste kendte deltagere. Men da Kosovo heller ikke må møde Rusland af politiske årsager, og de resterende lag indeholder potentielle værtslande, er Wales og Finland de eneste mulige modstandere fra nederste seedningslag. De sidste fire pladser til EM skal findes mellem følgende lande:
Lag A: Island samt tre af Bulgarien/Israel/Ungarn (vært)/Rumænien (vært)
Lag B: Bosnien, Slovakiet, Irland (vært), Nordirland
Lag C: Skotland (vært), Norge, Serbien samt én af Bulgarien/Israel/Ungarn (vært)/Rumænien (vært)
Lag D: Georgien, Nordmakedonien, Kosovo, Hviderusland
Playoffkampene afvikles i marts med semifinaler og én finale. Der spilles bedst af én kamp. Ét hold fra hver lag kommer til EM.
Du kan selvfølgelig se alle playoffkampene på Dplay eller Eurosport Player.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce