Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Optakt: De sidste EM-billetter skal fordeles

Emil Iversen

Opdateret 12/11/2020 og 13:42 GMT+1

Torsdag aften skal de sidste fire billetter til EM-slutrunden i 2021 fordeles, når der afvikles finaler i EM-kvalifikationens playoff. Du kan se alle kampe på Dplay.

Optakt: De sidste EM-billetter skal fordeles

Foto: Eurosport

Før vi tager hul på de sidste to Nations League-runder, skal finalerne i EM-kvalifikationens playoff afvikles. Det sker torsdag aften, hvor Georgien og Nordmakedonien åbnet ballet.
Nationerne i EM-kvalifikationens playoff har sikret sig adgang gennem præstationer i Nations League. Derfor er finalerne fortsat indelt i de fire puljer, som holdene kommer fra: A, B, C og D.
Georgien – Nordmakedonien 18.00 på 6’eren og Dplay
Fra D-laget er Georgien og Nordmakedonien nået til finalen.
Hjemmeholdet var i Danmarks pulje i kvalifikationen, hvor de i Tblisi holdte danskerne fra at score. I playoff-semifinalen blev Hviderusland ekspederet ud med et 1-0-nederlag, efter en tidlig straffesparksscoring fra Tornike Okriashvili.
picture

Highlights: Tidligt straffespark sender Georgien i playoff-finalen

Nordmakedoniens vej til finalen kom gennem en 2-1-sejr over Kosovo, hvor Kololli og Velkovski scorede. Den største profil hos makedonerne er den tidligere Inter- og Lazio-profil Goran Pandev, som nu er at finde i Genoa.
Georgien og Nord Makedonien har mødt hinanden to gang for nyligt, da de også er i samme pulje i den nye udave af Nations League. I begge tilfælde er det blevet til 1-1.
Serbien – Skotland 20.45 på Canal 9 og Dplay
Aftenens måske mest spændende opgør findes i C-laget. Her tørner Serbien og Skotland sammen i Beograd.
Hjemmeholdet fra Serbien måtte i forlænget spilletid i en hæsblæsende semifinale mod Norge, men på noget der lignede et panenka-forsøg i åbent spil fra Lazios Sergei Milinkovic-Savic sikrede serberne sig sejren til sidst. Gense målet i videoen nedenfor.
picture

En panenka i åbent spil? Milinkovic-Savic slukker iskoldt Norges EM-drøm

Skotland tog hjemme imod Israel i semifinalen, i en kamp, hvor ingen af holdene formåede at finde netmaskerne i hverken den ordinære eller forlængede spilletid.
Således skulle kampen afgøres fra 11 meterpletten, og her var skotterne knivskarpe og scorede på alle fem forsøg. Dermed står de foran muligheden for at sikre sig adgang til en EM-slutrunde for første gang siden 1996.
Nordirland – Slovakiet 20.45 på Eurosport 1 og Dplay
Fra B-laget skal Nordirland og Slovakiet kæmpe om en EM-billet.
Også i Slovakiet skulle en finaledeltager findes fra straffesparkspletten, da Irland var modstanderen i semifinalen. Her var slovakkernes helt store stjerne, Marek Hamsik, den tidligere FCK-spiller Jan Gregus og de andre slovakiske skytter skarpest.
picture

Fænomenalt frisparksdrøn: Hamšík bringer Slovakiet i front fra svær vinkel

Nordirlands vej til finalen kom også fra 11-meterpletten. Nordirene var store underdogs i Bosnien mod stjerner som Edin Dzeko og Mirelam Pjanic, og hjemmeholdet kom også planlagt foran tidligt i kampen.
Aberdeens Niall McGinn, ikke at forveksle med Aston Villas skotte i storform med samme navn, ville det dog anderledes, og udlignede midt i 1. halvleg. Da det hele skulle afgøres fra pletten brændte Hajradinovic og Visca, og dermed kunne nordirerne booke en plads i playoff-finalen.
Ungarn – Island 20.45 på 6’eren og Dplay
Hvis ikke Serbien – Skotland løber med prisen som aftenens mest interessante opgør må det være vores nordiske venner og kommende modstandere fra Island, som gør. Islændingene skal en tur til Ungarn i forsøget på at spille sig til en af de sidste EM-pladser.
To tidlige scoringer fra islændingenes stjernespiller, Gylfi Sigurdsson, grundlagde en 2-1-sejr i semifinalen over Rumænien. Det er dog den eneste kamp islændingene har vundet i de seneste fem, hvor det er blevet til lutter nederlag i Nations League-gruppen med Danmark, England og Belgien.
picture

Highlights: Et drømmehug fra Robert Skov satte et punktum for sejren over Island

Ungarn ekspederede sikkert Bulgarien ud i semifinalen med en 3-1-sejr, hvor blandt andre Leipzigs Willi Orban kom på tavlen.
Husk, du kan se alle kampe fra EM-kvalifikationen og Nations League på Dplay.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce