Eurosport

Officielt: Kasper Hjulmand er ny landstræner fra sommeren 2020

Officielt: Kasper Hjulmand er ny landstræner fra sommeren 2020

12/06/2019 kl. 12:51Opdateret 12/06/2019 kl. 13:37

Åge Hareide stopper som landstræner for Danmark, og det bliver Kasper Hjulmand som overtager jobbet efter EM-slutrunden i 2020.

Eurosport Player: Se alle Danmarks EM-kvalifikationskampe på Eurosport Player.

Tilmeld dig nu.

På et pressemøde klokken 13.00 i dag gjorde DBU og Åge Hareide det klart, at samarbejdet stopper næste sommer. Samtidig gjorde fodbolddirektør Peter Møller det klart, at Kasper Hjulmand overtager jobbet fra Åge Hareide.

"Vi skal forfine og udvikle det arbejde, som Jon og Åge har bygget op. Vi skal have en ny strategi og en ny plan for dansk fodbold efter 2020. Det er DBU's allervigtigste opgave. At fremme og udvikle dansk fodbold for hele fodbolddanmark. Både bredden og eliten."

Sådan sagde Peter Møller ved pressemødet, som begrundelse for, at samarbejdet nu stopper med Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson.

Derfor kom Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst ind til pressemødet, og blev præsenteret som det nye makkerpar i spidsen for Danmark.

”Jeg valgte med hjertet.”

Ved pressemødet lagde Kasper Hjulmand ikke skjul på, at han har haft mange tilbud, men i sidste ende valgte den tidligere FCN-træner med hjertet.

"Jeg er voldsomt stolt og beæret over, at jeg skal være dansk landstræner. Det er ikke noget, jeg havde regnet med, og det er offentligt kendt, at jeg har været på vej andre steder hen, men da jeg fik den her mulighed, kunne jeg mærke, at hjerteblodet for det her landshold fylder rigtig meget".

"Jeg har en passion for landsholdet og dansk fodbold, så at få den mulighed betød mere end alt andet", siger Kasper Hjulmand.

Omvendt fortalte Peter Møller også, at Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson ikke har været enige med timingen af nyheden om, at de stopper næste år.

"Åge og Jon er informeret om udmeldingen. De er selvfølgelig ikke enige i timingen, men som jeg har sagt til dem begge, ønsker jeg ærligt og redeligt at fortælle, om de beslutninger jeg har taget, siger Peter Møller.

"Spillerne og spillerrådet er informeret. De har udtrykt glæde over det nuværende team, men ser muligheder i det nye", afslutter han.