Eurosport

Hareide udtaler sig for første gang efter Hjulmand-ansættelsen: Jeg fuldfører kontrakten

Hareide udtaler sig for første gang efter Hjulmand-ansættelsen: Jeg fuldfører kontrakten

09/07/2019 kl. 10:10Opdateret 09/07/2019 kl. 10:20

Åge Hareide gør det klart, at han fuldfører sin kontrakt som dansk landstrænere, selvom han mener, at ansættelsen af Kasper Hjulmand var dårlig timet.

Eurosport Player: Se alle Danmarks EM-kvalifikationskampe på Eurosport Player.

Tilmeld dig nu.

I et interview til norske Dagbladet har Åge Hareide for første gang udtrykt sine holdninger til DBU’s ansættelse af Kasper Hjulmand som dansk landstræner fra sommeren 2020.

Åge Hareide gør det først og fremmest klart, at han har tænkt sig at fortsætte som dansk landstræner indtil hans kontrakt udløber efter EM i 2020.

”Hvis danskerne havde ønsket det, havde jeg snakket med dem først. DBU viste tillid til projektet, da de forlængede min kontrakt inden VM-playoffkampene i efteråret 2017. Det betød meget for mig. Det var en tillidserklæring”.

”Derudover blev der så meget palaver sidst, jeg brød en kontrakt, at jeg har bestemt mig for, at det aldrig skal ske igen, siger Åge Hareide til Dagbladet med hentydning til episoden i 2004, hvor han skiftede Rosenborg ud med jobbet som norsk landstræner.

Video - Kasper Hjulmand om Åge Hareides situation: Han er stadig den bedste træner for Danmark

03:06I interviewet med Dagbladet fortæller Åge Hareide også, at han mener, at DBU kunne have fortalt ham om planerne i at ansætte en ny træner. Således kunne den dårlige timing af offentliggørelsen have været undgået, mener Åge Hareide.

Fik gode tilbud efter VM-slutrunden

Åge Hareide fik flere attraktive tilbud efter VM-slutrunden i 2018, hvor han førte Danmark til ottendedelsfinalen mod Kroatien.

”Der var forespørgsler efter VM, og der kom et attraktivt og godt tilbud. På det tidspunkt var det ikke aktuelt. Der var ikke noget at overveje, og derfor var mit svar, at jeg havde en kontrakt med Danmark, som jeg agtede at fuldføre”, siger Åge Hareidel.

Video - Lars Jacobsen om Kasper Hjulmand: Hans spillestil er den retning DBU gerne vil gå

05:39