Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Expected goals: OB nærmer sig FCK i Table of Justice

Frederik Ptak Fréder

Opdateret 22/09/2018 og 15:15 GMT+2

I niende spillerunde stod SønderjyskE for den højeste xG, modsat så det ud for Vejle, som ramte 0,57 i xG.

Ob2

Foto: Eurosport

Det nye format, som vi gav en forsmag på i forrige uge, er tilbage igen. Her vil vi gå i dybden med Expected Goals (xG) fra hver Superliga-runde. Det kan omhandle specielle kampe, tendenser eller andet, som springer i øjnene. Vi takker Tap In Fodbold for levering af data og grafik til de enkelte kampe samt deres Table of Justice-stilling.
Hvis du skal have opfrisket xG eller ikke har hørt eller læst om det før, så tjek det ud her
Rundens højeste xG (hold)
Rundens højeste xG går til ingen ringere end SønderjyskE, som overbevisende slog Brøndby på Brøndby Stadion. SønderjyskE får 2,24 i xG, hvilket skyldes de mange chancer, som de skabte. Brøndby-holdet agerede dog også gavebod og lod SønderjyskE-spillerne løbe direkte igennem konstant.
picture

BIF-SJE xG

Foto: Eurosport

Rundens laveste xG (hold)
Rundens laveste xG fik Vendsyssel. De opnåede 0,57 i xG i deres kamp mod Hobro, som endte 1-1. Hobro skabte heller ikke meget mere, hvilket giver en god indikation på, hvorfor kampen kun endte 1-1 og uden uden en vinder.
picture

VEN-HOB xG

Foto: Eurosport

Rundens højeste xG (spiller)
Kamil Wilczek ender med den højeste xG som enkelt spiller – helt nøjagtigt 0,85. Wilczeks mål var også rigtig Wilczek’sk, da chancen opstod inde i boksen og med en stor præcision over sig. De slags chancer brænder den mand bare ikke.
Table of Justice
FCK fører stadig Table of Justice, så på den konto har det ikke ændret sig det store. Det, som heller ikke rigtig ændrer sig, er OB’s voldsomme ineffektivitet. De er faktisk avanceret to pladser i Table of Justice. De står med sølle seks point for de første otte spillerunder, men burde ifølge xPoints have 14,85, som er nok til en andenplads. Man taler altid om at held og uheld udligner sig over en hel sæson, men det må være meget bekymrende for OB, at de igen smider point. I dette tilfælde mod Esbjerg i en kamp, som de ud fra xG bør finde. Men er det virkelig bare uheld, som forfølger OB-spillerne? Det må efterhånden også være på sin plads at kigge på OB’s forreste spillere. De præsterer simpelthen ikke godt nok, hvorfor de må slå korsets tegn mange gange for, at den hjemvendte søn, Bashkim Kadrii, slår til og sender OB’s problemer til hjørne.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce