Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Økonomisk forstærkning på vej til AaB: Tysk selskab køber sig ind i klubben

Magnus Mejer

Opdateret 23/03/2023 og 10:50 GMT+1

Det tyske selskab, Sports Strategy Excellence 22 bliver ny storaktionær i AaB, beretter klubben torsdag morgen i en fondsbørsmeddelse.

Opbakningen fejler intet i AaB: Fansene har været der hele sæsonen, påpeger Kevin Stuhr Ellegaard

Selskabet, Sports Strategy Execellence 22 der har base i Hamborg, er ny storaktionær i AaB

De tyske investorer får 20% af aktierne mod at skyde 15 millioner ind i den nordjyske superligaklub, men der er yderligere forstærkning på vej fra lokale aktionærer, der indskyder yderligere 15 millioner. I forbindelse med fortegningsretsemissionen, er der opnået et bindende kapitaltilsagn på 45 millioner, som forventes gennemført i andet kvartal af 2023.
Tidligere tysk landsholdsspiller, Thomas Hitzlsperger, er en af de seks, der står bag selskabet, Sports Strategy Excellence 22 og han ser frem til et samarbejde med AaB.
- Vi er begejstrede og beærede over at blive en del af AaB, som er en af Danmarks mest prominente fodboldklubber med en stolt historie
Ambitionen med investeringen er bl.a. at udvikle talenter fra AaB Akademiet og forberede dem på 3F Superliga og international fodbold.
- Vi har undervejs i forløbet haft mange positive samtaler med AaB’s bestyrelse og er helt på linje i forhold til fremtidsplanerne for klubben, udtaler den tidligere tyske landsholdsspiller.
De fysiske rammer og faciliteter får også en opgradering, da det tyske selskab og AaB har planer om at modernisere anlægget på Hornevej samt etablere og renovere træningsbanerne.
Jan Peters og Ole Jan Kappmeier fra Sports Strategy Excellence 22, er indstillet til valg i AaB’s bestyrelse, og de tyske investorer får plads desuden i et nyoprettet advisory board, der bliver en del af et nyt sportsligt setup i AaB.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce