Af Kasper Marker
Danske fodboldklubber har den seneste tid vist sig meget attraktive for overtagelser og opkøb blandt investorer og investorgrupper. AGF’s bestyrelsesformand, Lars Fournais, anser det som en meget naturlig udvikling, men er afvisende over for idéen om noget lignede i Aarhus.
”Min holdning er den, at vi skal kunne klare os selv. Jeg kan egentlig ikke se, at det vil gavne os i AGF, med de aktionærer vi har i dag, og med den strategi vi har i dag,” fortæller Lars Fournais i et større interview til Eurosport.
3F Superliga
Highlights: Diks fortsætter målformen og sikrer AGF anden sejr i træk over lokalrivalen
09/05/2021 PÅ 16:48

AGF-formand om opkøb af danske klubber: ”Det vil ikke gavne os i AGF”

AGF har i dag over 10.000 aktionærer, hvoraf de 20 største sidder på mere end 50 procent af aktierne og dermed kontrollen.
”Vi mener, at vi adskiller os fra mange andre klubber i Danmark ved at have et meget stort og uudnyttet potentiale her i Aarhus.”
”Det afhænger helt af os selv, om vi skal have succes eller ej. Det afhænger af vores egne kompetencer og så vores evne til at finde de penge, der skal til for at indsnævre afstanden, vi har til FCK, og til FC Midtjylland og til dels også til Brøndby.”
Men er det realistisk at lukke det hul, når de for eksempel har Erik Skjærbæk, Karl Peter Korsgaard og Lars Seier i ryggen i FC København, i FC Midtjylland har de Matthew Benham, og i Brøndby har de Jan Bech Andersen?
”Det tror vi, at det er. For vi tror, at de aktionærer de steder også vil stille krav om et afkast på et eller andet tidspunkt. Jeg tror ikke, at der er nogen aktionærer, der synes, at det er sjovt at køre videre med store, årlige underskud, hvor aktionærerne så skal bidrage. Det er i hvert fald ikke vores model i AGF.”
”Vi vil vise, at vi kan skabe sportslig succes med en økonomi i balance. Og det kan godt være, at det tager lidt længere tid, men jeg tror, at vi over de kommende år kan generere nogle organiske indtægter, som, jeg synes, er sundere at basere end fodboldklub på end indskud fra nogle aktionærer.”
3F Superliga
Vanvittig afslutning! Grabara hiver Fischer op efter tackling i de døende minutter
26/04/2021 PÅ 08:35
3F Superliga
Highlights: AGF bryder Randers-kompleks! Vinder for første gang siden 2015 med Grabara i storform
22/04/2021 PÅ 18:33