Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Dagen som århusianske fodboldfans har ventet på: AGF præsenterer nyt stadion

Emil Riisberg

Opdateret 14/12/2022 og 11:42 GMT+1

AGF Fodbold har onsdag formiddag præsenteret planerne for klubbens nye stadion i Smilets by. På et pressemøde blev det offentliggjort, at arkitektfirmaet Zaha Hadid i de kommende år skal udføre projektet om et nyt stadion i Aarhus.

Billeder fra agf.dk - Visualiseringer: Zaha Hadid

Foto: Eurosport

”Skovens Arena” er navnet på vinderprojektet, der onsdag formiddag blev præsenteret på et pressemøde på Ceres Arena. Den politiske styregruppe i Aarhus med borgmester Jacob Bundsgaard i spidsen løftede sløret for det nye stadion. Det Londonbaserede arkitektfirma, Zaha Hadid, vandt konkurrencen og skal føre projektet ud i virkeligheden.
Det topmoderne stadion vil kunne rumme 24.000 tilskuere og står klar til sommeren 2026.
De har længe hungret efter det i Aarhus. Et fodboldstadion med nærhed og intensitet. Et stadion der kan bringe ildsjæle på tribunerne tættere på aktørerne på banen. Et kriterie som det gamle Ceres Arena havde svært ved at leve op til grundet den sagnomspundne løbebane, der siden 1920 har omkranset græstæppet på Ceres Park – tidligere Aarhus Idrætspark.
42 arkitektteams søgte i første omgang om kvalificering til konkurrencen, hvorfra seks hold blev valgt til første udbud i kampen om det nye stadion i Smilets by. Derfra avancerede tre hold, der skulle dyste om den fornemme arbejdsopgave i Aarhus.
Byens nye fodboldstadion bliver omdrejningspunktet i et nyt kulturelt samlingspunkt i Aarhus ved navn Kongelunden. Et aktivt og socialt samlingspunkt for idræt og elitesport i Aarhus, der foruden det nye stadion blandt andet også indebærer et nyt atletikanlæg, et nyt Team Danmark Center og nye faciliteter for Jysk Væddeløbsbane. Kongelunden-projektet støttes blandt andet af Lind Invest og Salling Fondene, der tilsammen har doneret i omegnen af 500 millioner kroner. Kongelunden dækker et område svarende til størrelsen på den zoologiske have i Berlin.
Bestyrelsesformand i AGF, Lars Fournais, har set frem til denne dag og præsentationen af det nye stadion i Aarhus. Formanden var i særdeleshed ydmyg, da han fik ordet ved dagens pressemøde.
- Uden disse enestående donationer fra Lind Invest og Salling var vi aldrig kommet i mål med projektet. Hele byen skylder de to investorer en enorm tak. Med jeres donationer får Aarhus et varetegn, der bliver et samlingspunkt for hele byen.
Lars Fournais ser frem til samarbejdet med arkitektfirmaet, Zaha Hadid, der også står bag Al Janoub Stadium i Qatar. Et stadion der i den seneste tid er blevet brugt under VM-slutrunden i ørkenstaten.
- Vinderprojektet skiller sig ud, men det viser samtidig respekt for Axel Høeg-Hansen arbejde i starten af 1900-tallet og respekt for området omkring Marselisborg.
Skovens Arena er ikke kun tiltænkt som hjemmebane for AGF, men får også en vigtig rolle for landsholdsfodbold i Danmark. I forbindelse med offentliggørelsen af vinderprojektet bragte AGF nyheden om en hensigtserklæring med DBU. Det nye stadion kommer i fremtiden til at betyde, at flere landskampe vil blive spillet i Aarhus.
Administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen, glæder sig på klubbens vegne og ser frem til at byde op mod 24.000 tilskuere velkommen, når stadion står færdigt.
- Vi får Skandinaviens mest moderne stadion med helt nye muligheder for at skabe en fantastisk tilskueroplevelse for alle – hvad enten man er sponsor, fan eller almindelig tilskuer. Det bliver en tilskueroplevelse, der kommer til at sætte nye standarder. Her tænker jeg ikke kun på den intense kulisse, som det nye stadion understøtter, men også alt det rundt om såsom lys, lyd, storskærme, digitalisering, kæmpe fanzone-områder, eksklusive VIP-lounger og meget mere. Kort sagt en unik helhedsoplevelse, fortæller Jacob Nielsen til agf.dk.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce