Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Vingegaard skyder sæsonen i gang som forsvarende vinder i Spanien: Se O Gran Camiño på discovery+

Emil Iversen

Udgivet 21/02/2024 og 09:12 GMT+1

Den danske Tour de France-vinder har endnu ikke været at finde på startlisterne til de første løb i sæsonen. Jonas Vingegaard skyder nemlig sin sæson i gang som forsvarende vinder, når han fra torsdag deltager i etapeløbet O Gran Camiño i Spanien. Se alle etaper uden afbrydelser på discovery+.

Thomas Bay ser frem til Jonas Vingegaards sæsonstart i O Gran Camiño: Han går all-in og efter sejren

2023 var et succesfuldt år for Jonas Vingegaard, der kunne fejre mange flotte resultater, inklusiv den samlede sejr i Tour de France for andet år i træk.
Danskeren har endnu ikke deltaget i cykelløb efter den nye sæson er blevet skudt i gang. I stedet er de fleste timer er blevet brugt på træning og forberedelse.
- De sidste par måneder har kun handlet om træningslejre. Det er gået virkelig godt. I Tenerife lagde vi sidste hånd på vores forberedelser til sæsonstarten. Efter en vidunderlig tid i Spanien kan jeg ikke vente på at komme i gang med at køre løb her, siger Vingegaard til Visma-Lease a Bikes hjemmeside.
Ved sidste års deltagelse i løbet tog Vingegaard tre etapesejre og vandt det overordnede klassement, men i år skal han, ifølge kommentator, Thomas Bay, arbejde hårdere, hvis han skal opnå samme succes.
- Det er et løb, der er steget i kvalitet, hvad angår deltagere. Det var svært sidste år at se, hvor han stod grundet kvaliteten i feltet. I år bliver han sat lidt mere på prøve, siger han og fortsætter.
- Men jeg er ikke i tvivl om, at han er der, og at han fortsætter sidste års rate, med stort set at være knivskarp i alle løb, han stiller op i.

O Gran Camiño skydes i gang med en 14.8 kilometerlang enkeltstart på 1. etape i den nordspanske by, La Coruña. En startetape, der kan blive udfordrende for Vingegaard, mener Thomas Bay.
- Allerede i første etape, enkeltstarten, der tænker jeg ikke, at det ligger i kortene, at han kommer til at erobre den første førertrøje med blandt andet en Joshua Tarling til start.
Udover at Vingegaard får sin sæsondebut på torsdag, er det også første gang, at han skal samarbejde med sin nye, talentfulde holdkammerat, Cian Uijtdebroeks, der har debut i den gule Visma-trøje.
Vingegaard ser frem til at køre løbet igen og har høje forventninger til sin egen præstation.
- Det er altid dejligt at komme tilbage som forsvarende vinder. Målet i år er klart: Vi vil forsøge at forsvare min titel, siger Vingegaard til holdets hjemmeside.
1. etape: torsdag d. 22. februar: 15.30 – 17.30
2. etape: fredag d. 23. februar: 15.30 – 17.30
3. etape: lørdag d. 24. februar: 15.30 – 17.30
4. etape: søndag d. 25. februar: 13.30 – 15.30
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce