Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Niveauet blev skruet gevaldigt op i Frankrig: Nu venter de sidste to runder af UCI Track CL i London

Mie Spangsberg

Opdateret 27/11/2022 og 00:21 GMT+1

Velodrome National de St-Quentin-En-Yvelines stod for tredje runde af årets UCI Track Champions League, og det skulle vise sig at overgå alle forventninger. Med veloplagte franske tilskuere og den ene suveræne præstation efter den anden blev rytterne sendt godt afsted til de sidste to runder i London. Følg med i, hvem der ender øverst på podiet, den 2. og 3. december på Eurosport 1 og discovery+.

Niveauet blev skruet gevaldigt op i Frankrig: Nu venter de sidste to runder af UCI Track CL i London

Foto: Eurosport

Det spidser til ved UCI Track Champions League, og det kunne i høj grad mærkes ved tredje runde, der fandt sted lørdag aften lidt uden for Paris.
Årets helt store rivalopgør trak også denne aften overskrifter. Matthew Richardson og Harrie Lavreysen gik for tredje gang i sprint-finalen sammen, men denne aften var det ikke australske Richardson, der, trods sine to forrige sprint-sejre, kom først over målstregen. Det blev hollandske Lavreysen, som på eksemplarisk vis kunne juble foran konkurrenten.
Lykken for Lavreysen varede dog ikke aftenen ud. Richardson er udmærket klar over, at pointløbet mellem de to er vanvittigt tæt, så da mændenes Keirin skulle køres, viste australieren i høj grad, hvorfor han stadig er storfavorit til den samlede sprintsejr. De to ligger med henholdsvis 111 og 109 point samlet set, og sæsonafslutningen bliver altafgørende for det endelige resultat.
På kvindesiden var det igen Mathilde Gros og Katie Archibald, der lyste klarest efter tredje runde. Franske Gros var på hjemmebane, og om hun fik ekstra krafter i benene af de mange landsmænd på lægterne er ikke til at sige, men hun viste igen, hvorfor hun bærer titlen ”verdensmester i sprint”. Columbianske Martha Bayona gjorde sit for at udfordre Gros, men franskmanden er uovervindelig og tog også førstepladsen i sprint denne lørdag.
Også britiske Katie Archibald beviste, at hun tilhører toppen af endurance-rytterne. Med en sikker og stabil førsteplads i udskillelsesløbet og en andenplads i kvindernes Scratch lægger hun sig kun ét point fra amerikanske Jennifer Valente på førstepladsen i den samlede stilling.
Aftenens største overraskelse kom fra hollandske Steffie van der Peet, der tog det højest mulige antal point i kvindernes Keirin. Selvom sejren kun var med ganske få millimeter, formåede hun at besejre både Mathilde Gros og Kelsey Mitchell, der begge ligger i top-3 samlet.
På fredag og lørdag gælder det så sæsonafslutningen af UCI Track Champions League, og som altid kan du følge med begge aftener på Eurosport 1 eller uden afbrydelser på discovery+.
Herunder giver vi dig et overblik over resultaterne af tredje runde af UCI Track CL:
Mændenes Scratch-løb
Sebastian Mora, Spanien
Kvindernes Scratch-løb
Sophie Lewis, Storbritannien
Mændenes Keirin
Matthew Richardson, Australien
Kvindernes Keirin
Steffie vand der Peet, Holland
Kvindernes Sprint
Mathilde Gros, Frankrig
Mændenes Sprint
Harrie Lavreysen, Holland
Mændenes udskilningsløb
Oliver Wood, Storbritannien
Kvindernes udskilningsløb
Katie Archibald, Storbritannien
Gennem i alt fem runder skal hver rytter sikre sig flest mulige point for til sidst at kunne komme på podiet i London den 3. december.
Her giver vi dig en oversigt over det samlede antal point:
League Women Sprint (Keirin og Sprint):
Mathilde Gros, Frankrig, 83 point
Martha Bayona, Colombia, 74 point
Kelsey Mitchell, Canada, 73 point
League Women Endurance (Scratch og udskilningsløb):
Jennifer Valente, USA, 98 point
Katie Archibald, Storbritannien, 97 point
Lily Williams, USA, 63 point
League Men Sprint (Keirin og Sprint):
Harrie Lavreysen, Holland, 111 point
Matthew Richardson, Australien, 109 point
Stefan Botticher, Tyskland, 86 point
League Men Endurance (Scratch og udskilningsløb):
Claudio Imhof, Italien, 80 point
Mathias Guillemette, Canada, 74 point
Sebastian Mora, Spanien, 71
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce