Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

WEC tilbage i Europa: Se 6 hours of Imola på discovery+

Eurosport
AfEurosport

Opdateret 19/04/2024 og 11:25 GMT+2

I weekenden kan du følge hele syv danskere, blandt andre Nicklas Nielsen hos Ferrari og Michelle Gatting hos Lamborghini, når det går løs til 6 Hours of Imola. Du kan se kvalifikationen lørdag fra 14:35, mens løbet starter søndag 12:30 på discovery+.

”Ferrari er det ypperste” – Gense optakt til WEC-sæsonen med Ferrari-kører Nicklas Nielsen

Af Bo Baltzer
Efter en afstikker til Qatar i første afdeling af FIA World Endurance Championship (WEC), er mesterskabet tilbage i Europa, nærmere betegnet Italien. Søndag afvikles anden afdeling af mesterskabet på Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari; i daglig tale blot Imola.
Det store spørgsmål gælder Peugeot og deres 9X8 Hypercar. Raceren vakte stor opmærksomhed, da den blev præsenteret i 2022, eftersom den manglede en bagvinge til at presse bilen mod asfalten.
Efter en del problemer har det franske hold taget konsekvensen, og til løbet i Imola kommer man med en opgraderet udgave, der netop er tilføjet en vinge. Så må man se, om Peugeot nu kan flyve, ikke mindst #93 der har danske Mikkel Jensen som en af kørerne.
Som man vil huske var teamet tæt på et topresultat i Qatar, bl.a. efter meget stærk kørsel af netop Mikkel, indtil tekniske problemer på allersidste omgang kostede en podieplads.
Nu blev åbningsløbet i stedet en total Porsche-triumf med biler på de tre første pladser, hvor Michael Christensen var en tur på podiet for en velfortjent tredjeplads til Porsche #5.
Årets WEC-felt er på hele 37 biler, og syv af disse har danskere blandt kørerne.
Foruden Mikkel Jensen og Michael Christensen er også Nicklas Nielsen (Ferrari) og Oliver Rasmussen (Porsche) til start i Hypercar-klassen, mens Michelle Gatting (Lamborghini), Mikkel O. Pedersen (Ford) og Marco Sørensen (Aston Martin) er med i GT-klassen.
Sidstnævnte var i øvrigt også på podiet i Qatar, så der er masser af optimisme blandt de danske kørere.
Men hovedparten af tilskuere på den smukt beliggende bane i Imola har et stort ønske. Ferrari-fabrikken ligger lige i nærheden, og hvad kunne være mere passende end en sejr til den stejlende hingst på hjemmebane?
Det vil i hvert fald være populært, og det kunne så passende være #50 med Nicklas Nielsen som en af kørerne.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce