Eurosport sikrer, at alle, der ønsker at følge med i denne enestående begivenhed, kan gøre det LIVE fra banekanten. For ikke bare transmitterer Eurosport, der også er officiel TV-kanal for 24-timers Le Mans, samtlige 24 timer LIVE på Eurosport 1 og Eurosport Player. Samtlige trænings- og kvalifikations-sessions vises også LIVE på de to TV-platforme. I alt løber det op på cirka 37 timers LIVE-transmission fra Le Mans, hvilket er helt i tråd med den tradition, som Europas største pan-europæiske TV-station har skabt omkring Le Mans.
Årsagen til, at Super-sæsonen blev til, er ønsket om, at skabe en motorløbsserie, som også fremover slutter med 24-timers Le Mans, der i den grad er toppen af kransekagen i det prestigiøse mesterskab. Derfor vil næste års VM først begynde senere på året, og derfor er det tvivlsomt, om verden nogensinde igen vil opleve en Supersæson.
Foruden denne unikke situation er der udsigt til, at 24-timers Le Mans påny vil byde på masser af spænding, måske også masser af dramatik og en høj grad af uforudsigelighed. Set ovenfra er det godt nok sandsynligt, at Toyota, som med deres TS050 Hybrid er klart den stærkeste deltager i top-kategorien “LM P1”, vil score sejren, som de gjorde i fjor. Men på grund af racerløbets helt specielle karakter, kan meget ske undervejs.
24 Heures du Mans
Formel 1-verdensmesteren Button ser frem til sit første Le Mans
14/06/2018 PÅ 08:07

24h Le Mans 2018

Foto: Getty Images

For den sags skyld kan begge Toyota racere udgå, få problemer, blive involveret i uheld og meget andet, som forhindrer dem i at nå deres ultimative mål: Både at bliver verdensmester i Supersæsonen og vinde begge 24-timers løb i Le Mans.
Og så har arrangørerne, Automobile Club de l’Ouest, som til stadighed justerer reglementet, så konkurrencen på tværs af bilmodeller og -konstruktioner bliver så fair som muligt, også sikret, at “2. division” i racet, de såkaldte LM P2 racerbiler, er så tæt på LM P1, at de udgør en reel trussel. Det bliver rigtig spændende.

Mange danske deltagere

Der kommer til at gå mange år, før danske Tom Kristensens suveræne rekord på 9 Le Mans sejre bliver udfordret, men en ny generation af racerkørere er på vej. Mest markant er det, at Porsche fabrikskøreren Michael Christensen, som sidste år i Le Mans vandt klassen for de store GT-racerbiler, “LM GTE Pro”, ikke bare er storfavorit, men også kandiderer til at vinde VM i klassen. Sammen med medkøreren, franskmanden Kevin Estre, har han en solid føring i VM-kampen. De tidligere verdensmestre og Le Mans vindere, Marco Sørensen og Nicki Thiim, ligger sammenlagt på 7. pladsen i deres Aston Martin racer, og har stor mulighed for at avancere i mesterskabet i klassen, hvis de får et succesrigt Le Mans race.
I LM P2 klassen er der store forventninger til Anders Fjordbach og Dennis Andersen, der skal deltage i Le Mans for allerførste gang. Og så er den danske IT millionær og tidligere Le Mans vinder, David Heinemeier-Hansson påny tilbage i det klassiske race i en LM P2 racerbil.

Jan Magnussen

Foto: From Official Website

Man kommer heller ikke uden om den danske Le Mans veteran, Jan Magnussen, der fire gange tidligere har vundet løbet for Corvette. Han kører normalt i USA og deltager ikke i VM, men han vil tælle blandt favoritterne i LG GTE Pro.
Sidst, men på ingen måde mindst, får den danske racerpige og TDC-løbsvinder Michelle Gatting sin debut i Le Mans. Den lyshårede talentfulde dansker har, på trods af også at have kæmpet med de økonomiske udfordringer i motorsporten, alene i kraft af sin dygtighed banet sig vejen til deltagelse i verdens mest berømte motorløb. Her skal hun køre en Ferrari 488 GTE sammen med to kvindelige kolleger, Manuela Gostner fra Italien og Rahel Frey fra Schweiz. De tre racerpiger deltager i LM GTE Am klassen for semi-amatører. En klasse, hvor man også finder navne som skuespilleren Patrick Lindsey, Niki Laudas søn, Mathias Lauda, og de tidligere Formel 1 kørere, Pedro Lamy og Giancarlo Fisichella.

Eurosport LIVE udsendelsesplan

Alt sendes på Eurosport 1 og Eurosport Player.
Onsdag d. 12. juni:
  • 16:45-20:15: Fri træning.
  • 21:50-00:10: Kvalifikation.
Torsdag d. 13. juni:
  • 18:50-00:10: Kvalifikation.
Lørdag d. 15. juni:
  • 08:55-09:55: Opvarmning.
  • 14:45-Søndag 15:45: Race.
24 Heures du Mans
Le Mans-debut til verdensstjerne: Tæt på Fernando Alonso
14/06/2018 PÅ 08:06