Getty Images

24 timer Le Mans: 37 timer LIVE på Eurosport 1 og Eurosport Player

24 timer Le Mans: 37 timer LIVE på Eurosport 1 og Eurosport Player
Af Eurosport

06/06/2019 kl. 14:51Opdateret 06/06/2019 kl. 14:54

Når verdens mest berømte motorløb, det klassiske 24 timers race i Le Mans, finder sted d. 15.-16. juni, er det kulminationen på verdens første - og formentlig også - sidste Super-sæson nogensinde. Det er nemlig første gang nogensinde, at langdistance verdensmesterskabet for racersportsvogne (World Endurance Championship) inkluderer 24-timers Le Mans to gange, og dette års løb er også VM-finale.

Årsagen til, at Super-sæsonen blev til, er ønsket om, at skabe en motorløbsserie, som også fremover slutter med 24-timers Le Mans, der i den grad er toppen af kransekagen i det prestigiøse mesterskab. Derfor vil næste års VM først begynde senere på året, og derfor er det tvivlsomt, om verden nogensinde igen vil opleve en Supersæson.

Foruden denne unikke situation er der udsigt til, at 24-timers Le Mans påny vil byde på masser af spænding, måske også masser af dramatik og en høj grad af uforudsigelighed. Set ovenfra er det godt nok sandsynligt, at Toyota, som med deres TS050 Hybrid er klart den stærkeste deltager i top-kategorien “LM P1”, vil score sejren, som de gjorde i fjor. Men på grund af racerløbets helt specielle karakter, kan meget ske undervejs.

24h Le Mans 2018

24h Le Mans 2018Getty Images

For den sags skyld kan begge Toyota racere udgå, få problemer, blive involveret i uheld og meget andet, som forhindrer dem i at nå deres ultimative mål: Både at bliver verdensmester i Supersæsonen og vinde begge 24-timers løb i Le Mans.

Og så har arrangørerne, Automobile Club de l’Ouest, som til stadighed justerer reglementet, så konkurrencen på tværs af bilmodeller og -konstruktioner bliver så fair som muligt, også sikret, at “2. division” i racet, de såkaldte LM P2 racerbiler, er så tæt på LM P1, at de udgør en reel trussel. Det bliver rigtig spændende.

Mange danske deltagere

Der kommer til at gå mange år, før danske Tom Kristensens suveræne rekord på 9 Le Mans sejre bliver udfordret, men en ny generation af racerkørere er på vej. Mest markant er det, at Porsche fabrikskøreren Michael Christensen, som sidste år i Le Mans vandt klassen for de store GT-racerbiler, “LM GTE Pro”, ikke bare er storfavorit, men også kandiderer til at vinde VM i klassen. Sammen med medkøreren, franskmanden Kevin Estre, har han en solid føring i VM-kampen. De tidligere verdensmestre og Le Mans vindere, Marco Sørensen og Nicki Thiim, ligger sammenlagt på 7. pladsen i deres Aston Martin racer, og har stor mulighed for at avancere i mesterskabet i klassen, hvis de får et succesrigt Le Mans race.

I LM P2 klassen er der store forventninger til Anders Fjordbach og Dennis Andersen, der skal deltage i Le Mans for allerførste gang. Og så er den danske IT millionær og tidligere Le Mans vinder, David Heinemeier-Hansson påny tilbage i det klassiske race i en LM P2 racerbil.

Jan Magnussen

Jan MagnussenFrom Official Website

Man kommer heller ikke uden om den danske Le Mans veteran, Jan Magnussen, der fire gange tidligere har vundet løbet for Corvette. Han kører normalt i USA og deltager ikke i VM, men han vil tælle blandt favoritterne i LG GTE Pro.

Sidst, men på ingen måde mindst, får den danske racerpige og TDC-løbsvinder Michelle Gatting sin debut i Le Mans. Den lyshårede talentfulde dansker har, på trods af også at have kæmpet med de økonomiske udfordringer i motorsporten, alene i kraft af sin dygtighed banet sig vejen til deltagelse i verdens mest berømte motorløb. Her skal hun køre en Ferrari 488 GTE sammen med to kvindelige kolleger, Manuela Gostner fra Italien og Rahel Frey fra Schweiz. De tre racerpiger deltager i LM GTE Am klassen for semi-amatører. En klasse, hvor man også finder navne som skuespilleren Patrick Lindsey, Niki Laudas søn, Mathias Lauda, og de tidligere Formel 1 kørere, Pedro Lamy og Giancarlo Fisichella.

Eurosport LIVE udsendelsesplan

Onsdag d. 12. juni:

  • 16:45-20:15: Fri træning.
  • 21:50-00:10: Kvalifikation.

Torsdag d. 13. juni:

  • 18:50-00:10: Kvalifikation.

Lørdag d. 15. juni:

  • 08:55-09:55: Opvarmning.
  • 14:45-Søndag 15:45: Race.