Eurosport er imod racemæssig ulighed og social uretfærdighed. I solidaritet med tennissamfundet sætter vi vores vores tennisprogrammer og -indhold på alle vores platforme på pause. Dækningen genoptages fredag ​​den 28. august.

Af Ondrej Kralik

Roland-Garros
Highlights | Benjamin Bonzi - Jannik Sinner
8 TIMER SIDEN

Årets US Open bliver den helt store velkomst tilbage til tennissporten, efter at Covid-19 lagde hele verden ned tilbage i marts måned. Næsten 6 måneder uden tennis på højeste niveau, det er realiteten for alle de professionelle spillere på henholdsvis ATP og WTA-touren. The USTA Billie Jean King National Tennis Center i Flushing Meadows, New York, er vært for årets anden Grand Slam som begynder den 31. august. Normalt på dette tidspunkt af sæsonen kan spillerne godt mærke en anelse træthed og slitage i kroppen, men denne gang er det anderles. Faktisk, så er alt anderledes i år. Spillerne står i en situation, hvor de teoretisk bør være friskere end på noget andet tidspunkt, mere sultne efter at komme i gang, man kunne nærmest kalde det en genfødsel i sæsonen. Spillerne hungrer efter at komme til at spille, at vise sig frem på de helt store baner, tilskuere, fest og farver. Det plejer New York altid at levere. Men som skrevet før, så bliver det anderledes i år.

Ingen tilskuere, ingen kvalifikation, daglige tests, mindre bevægelsesfrihed, og et hav af andre restriktioner. Alt sammen for at sikre spillernes og arrangørernes sikkerhed, ve og vel. Mange af disse restriktioner har fået mange topspillere til at overveje deres start ved årets US Open, og selvom der er mange store spillere som har meldt fra, så kan man alligevel se frem til fjorten dages grand slam tennis med masser af intensitet, fight, fremragende og farverig tennis, og to nye grand slam vindere. Nogen vil argumentere, at der skulle en verdensomspændende pandemi til at stoppe the Big Three (Federer, Nadal og Djokovic) på herresiden, og Williams og Haleps dominans på damesiden. De yngre og lidt mindre etablerede spillere øjner muligheden for at komme helt til tops i Grand Slam sammenhæng. New York er garanti for overraskelser, og jeg tror også på overraskelser i år. Hvilken kulisse at slå igennem på! Frank Sinatra ville have været stolt.

Hvem er årets favoritter? Hvem er dark horses og hvem skal vi holde øje med?

Damerne:

Årets US Open for kvinder har et bredt felt at spillere som kan gå langt og eventuelt vinde turneringen. Det kræver dog at de spiller på et højt niveau over syv kampe, og det helt store spørgsmål som alle eksperter og trænere spørger sig selv er, hvem er i stand til at gøre det? Den førnævnte Corona pause har gjort, at spillerne ikke har fået spillet nok kampe, men har derimod haft tid til at arbejde på forskellige aspekter af deres spil.

På trods af afbud fra Halep, Bertens, Svitolina, Bencic, Muguruza og den forsvarende mester Andreescu så er der stadig mange dygtige spillere til start ved årets US Open. Favoritværdigheden har måske ændret sig en smule, men det er stadig store navne som er favoritter. Blandt disse finder man mange tidligere Grand Slam vindere i form af tjekkiske Petra Kvitova (Wimbledon i 2011 og 2014), Naomia Osaka (US Open 2018 og Australian Open 2019) og den 23. dobbelte Grand Slam vinder Serena Williams (sidste Grand Slam sejr var Australian Open 2017). De anses for at være blandt de helt store favoritter til at vinde i år, men de vil unægtelig blive presset af deres kvindelige kolleger. Blandt disse, finder man mange outsidere som man ikke må undervurdere. Formår de at holde det gode spil, så er det dem der i sidste ende står med trofæet. Tjekkiske Karolina Pliskova (finalist i 2016) har været oppe at ligge nr. 1 på verdensranglisten, men har endnu ikke formået at gå helt til tops i Grand Slam sammenhæng. Hun har dog bevist at hun kan spille med blandt de bedste. Amerikanerne vil sætte deres håb på Australian Open mesteren fra i år, Sofia Kenin, den fremadstormende Coco Gauff (4 runde som det bedste Grand Slam resultat), Madison Keys (finalist i 2017) og Sloane Stephens (vinder i 2017). En ny generation af amerikanske kvinder som vil gøre alt for at komme langt i årets turnering og få den mest optimale genstart på 2020.

En spiller som er værd at holde øje med, er belgiske Kim Clijsters (tredobbelt US Open vinder i 2005, 2009 og 2010). Hun har fået tildelt et Wild Card, og det bliver spændende at se om hun kan finde fordums styrker frem.

Herrerne:

Ligesom hos damerne så har en del af topspillerne meldt fra til årets US Open. Blandt disse er to af de helt store favoritter i form af Federer og Nadal, men også prominente og farverige spillere som Monfils, Wawrinka og Kyrgios. Kigger man på entry-listen, så er det stadig mange store navne til start.

Den største favorit er serbiske Novak Djokovic (17 Grand Slam titler) der går efter Grand Slam titel nr. 18 og dermed haler ind på Rafael Nadal og Roger Federer med henholdsvis 19 og 20 Grand Slam sejre. Serberen har vundet US Open tre gange, senest i 2018. Der har været meget spekulation omkring hans start, men selv har han tilkendegivet at han er klar. Østrigske Dominic Thiem (French Open finalist i 2018 og 2019, samt finalist i Australian Open 2020) har vist sig at være den største udfordrer til de føromtalte Big Three. Han har vist at han kan spille sig i en favorabel position, men mangler at gøre arbejdet helt færdigt. Russiske Daniil Medvedev (finalist i 2019) pressede spanske Rafael Nadal ud i fem sæt i sidste års finale. En turnering hvor han for alvor fik slået sit navn fast blandt de helt store spillere. Blandt outsiderne finder man den græske tennis Gud Stefanos Tsitsipas (vinder af Nitto ATP Finals 2019), italienske Matteo Berrettini (semifinalist ved US Open i 2019), samt belgiske David Goffin (kvartfinale som bedste Grand Slam resultat). Blandt de spillere som man skal holde lidt øje med er spanske Roberto Bautista Agut, en fighter af Guds nåde og som kan presse de beste spillere til deres yderste, samt britiske Andy Murray (vinder af US Open i 2012). Murray har fået tildelt Wild Card og det bliver spændende at se om han kan skrue det gode spil sammen over eventuelt 7 kampe. Alexander Zverev er også værd at holde øje med, for kan han holde sig fra at spille alt for mange 5-sæts kampe i de indledende runder, så kan det meget vel være ham der står blandt de sidste fire.

Hold også øje med danske Frederik Løchte Nielsen, som har tilkendegivet at han stiller til start i doublerækken.

I en tid hvor mange ting er usikre, så er to ting sikre: 1) Der skal findes to nye Grand Slam vindere, og 2) intet er som det har været. Der er noget i gære, og jeg tror at US Open i år giver os et stort fingerpeg om hvad det er.

Se optaktsprogrammet 'Coming up 2020: Opvarming til US Open' her:

Coming up 2020: Opvarming til US Open

Roland-Garros
Highlights | Cori Gauff - Martina Trevisan
9 TIMER SIDEN
Roland-Garros
Highlights | Caroline Garcia - Aliaksandra Sasnovich
9 TIMER SIDEN