Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Grand Slam og grus i Paris: Se alt fra Roland Garros på discovery+

Tobias Lawaetz Hansen

Opdateret 20/05/2022 og 14:02 GMT+2

Søndag formiddag begynder årets Roland Garros på de berømte grusbaner i Paris. Der er som altid lagt op til stor spænding og højintens tennis, når du kan se alle kampene fra den franske hovedstad på discovery+.

Grand Slam og grus i Paris: Se alt fra Roland Garros på discovery+

Foto: Eurosport

Novak Djokovic skal forsøge at udligne Rafael Nadals rekord for flest Grand-Slam titler, når Roland Garros begynder søndag den 22. maj. Serberen er mændenes forsvarende titelindehaver og for at genvinde turneringen, skal han overkomme udfordrere som Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas og Rafael Nadal.
Efter torsdag den 19. maj viste lodtrækningen, at der ligger nogle spændende kampe med Djokovic, Nadal og Alcaraz i den samme halvdel. Det var formentlig ikke, hvad den serbiske superstjerne havde håbet på med de to spanske grusspecialister på samme side af lodtrækningen.
Nadal, som er den nuværende indehaver af rekorden for flest Grand Slam-titler, kan støde sammen med Djokovic allerede i kvartfinalen, hvilket kunne blive en gentagelse af deres episke semfinale fra sidste år.
Djokovic åbner turneringen mod Yoshihito Nishioka fra Japan, mens Nadal tørner sammen med australske Jordan Thompson i første runde. Alcaraz starter mod en kvalificeret spiller.
Daniil Medvedev og sidste års nummer to, Stefanos Tsitsipas, ligger begge i en vidtåben halvdel af mændenes lodtrækning sammen med Casper Ruud og Andrey Rublev.
I samme halvdel er turneringens danske islæt også at finde. Holger Rune skal nemlig møde canadiske Denis Shapovalov, der lige nu ligger nummer 14 på verdensranglisten. Der venter altså et svært opgør for den unge dansker i første runde, men man kan håbe på en lille overraskelse fra den højst rangerede mandlige tennisspiller fra Danmark nogensinde.
I kvindernes turnering bliver det desværre uden dansk islæt, fordi Clara Tauson har meldt afbud på grund af en skade.
Efter lodtrækningen viste det sig at verdens nummer et, Iga Swiatek, og Emma Raducanu begge skal møde kvalificerede spillere i første runde af Roland Garros. Den 18-årige US Open-vinder skal op mod enten Aliaksandra Sasnovich eller Wang Xinyu i anden runde, hvis hun går videre.
Polske Swiatek kan komme til at møde Karolina Pliskova i kvartfinalen, hvis hun fortsætter sin sensationelle form i øjeblikket. Swiatek vand turneringen i 2020, og med sin nuværende sejrsstime på 28 sejre i træk er hun også den helt store favorit til at vinde kvindernes Roland Garros, og det vil kræve en stor indsats at stoppe hende på det røde grus.
Naomi Okasaka blev tildelt en svær modstander i første runde med formstærke Amanda Anisimova, som slog den japanske stjerne i tredje runde af Australian Open tidligere i år.
Tidligere vinder af turneringen, Simona Halep, som nu arbejder med Serena Williams’ træner, Patrick Mouratoglou, kan komme til at møde Swiatek i en spændende kamp i fjerde runde af Roland Garros.
Vi glæder os til at byde velkommen på skærmen, når vi tager dig med på det franske grus.
Se her, hvornår kampene bliver spillet:
  • Mændenes og kvindernes første runde – 22., 23., og 24. maj (kampene starter kl. 11, en aftenkamp planlagt kl. 20:45 den 23. og 24.)
  • Mændenes og kvindernes anden runde – 24. og 25. maj (kampene starter kl. 11, en aftenkamp planlagt kl. 20:45)
  • Mændenes og kvindernes tredje runde – 27. og 28. maj (kampene starter kl. 11, en aftenkamp planlagt kl. 20:45)
  • Mændenes og kvindernes fjerde runde – 29. og 30. maj (kampene starter kl. 11, en aftenkamp planlagt kl. 20:45)
  • Mændenes og kvindernes kvartfinaler – 31. maj og 1. juni (kampene starter kl. 11, en aftenkamp planlagt kl. 20:45)
  • Mændenes og kvindernes semifinaler – 2. og 3. juni kampene starter kl. 10, en aftenkamp planlagt kl. 20:45)
  • Kvindernes finale – 4. juni (kampen starter kl. 15)
  • Mændenes finale – 5. juni (kampen starter kl. 15)
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce