Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Roland-Garros 2024: En rigtig, rigtig god dansk lodtrækning, siger Michael Mortensen

Emil Iversen

Udgivet 23/05/2024 og 15:59 GMT+2

Warner Bros. Discoverys tennisekspert, Michael Mortensen, ser lyst på de danske tennischancer, når Roland-Garros skydes i gang på søndag. Både Holger Rune og Clara Tauson har nemlig fået overkommelig modstand i 1. runde, og også fine muligheder videre i turneringen. Se alle kampe fra Roland-Garros uden afbrydelser på vores nye streamingtjeneste Max.

Thomas Skouboe om svær Holger Rune-periode: Modgangen skal gøre ham stærkere

Torsdag var der lodtrækning til årets anden Grand Slam-turnering, Roland-Garros.
Og både Holger Rune og Clara Tauson kan se frem til overkommelig modstand, når det går løs på gruset i Paris.
I helhed en rigtig, rigtig fin lodtrækning, siger tennisekspert hos Warner Bros Discovery, Michael Mortensen.
Rune møder britiske Daniel Evans, som ligger nummer 60 på verdensranglisten.
- En rigtig god modstander for Holger Rune i 1. runde.
- Daniel Evans har aldrig spillet specielt godt på grus. Det er ikke hans spidskompetence, og han har haft det svært tidligere i Roland-Garros og også i indeværende sæson på grus.
-Han er en rutineret og nuanceret spiller, med en god slicet baghånd, men det er en opgave, Holger Rune bør løse, siger eksperten.
Også i 2. runde slap Holger Rune for modstand fra den øverste del af verdensranglisten, hvor italienske Fabio Copelli eller en kvalifikationsspiller venter, hvis danskeren vinder sin første kamp.
Hvis seedingen holder, venter Karen Kachanov i 3. runde, mens vinderen af braget mellem Rafael Nadal og Alexander Zverev potentielt kan vente i 4. runde.
- Som helhed er det en rigtig, rigtig god lodtrækning Holger Rune har fået, siger Mortensen, som håber på et møde med den spanske gruskonge, Rafael Nadal, i 4. runde.
- Hvis det flasker sig vil det være det største, der er sket i Holger Runes karriere. At spille mod Nadal må både være inspirerende og intimiderende. Det håber jeg, kommer til at ske, siger Mortensen.
Også fin lodtrækning til Clara Tauson
Clara Tauson går ind til Roland-Garros som useedet, men undgik også modstand fra verdenseliten i 1. runde.
Her møder danskeren den 36-årige tysker Tatjana Maria.
- Clara Tauson møder en ældre spiller, som har en rigtig god slicet baghånd. Hun er alsidig og kommer gerne frem til nettet, siger Mortensen om Clara Tausons kommende modstander.
- Karrieren lakker dog mod enden, og på papiret er det en rigtig overkommelig modstander, Tauson har fået, vurderer eksperten.
I 2. runde kan Clara Tauson møde den tidligere Roland-Garros-vinder Jelena Ostapenko, som er nummer 10 på verdensranglisten.
Her venter en stor, men også overkommelig mundfuld, vurderer Mortensen.
- Ostapenko er en rigtig modbydelig spiller at spille imod. Hun har en attitude, der både kan være frustrerende og intimiderende. En rigtig terrier-type, beskriver Mortensen.
- Alle spillere vil gerne slå hende, for hun kan være så usymptaisk og formår at komme op i hovedet på modstanderne.
Clara Tauson mødte tidligere på året Ostapenko, en kamp som blev afgjort i tie break i tredje sæt. Og netop det fremhæver Michael Mortensen som en stor fordel for danskeren.
- Når de har været ude i tre sæt, har hun været tæt på at besejre hende. Så ved hun, hvad der skal til, og kender hendes spil ud og ind.
- Det bliver en svær kamp, men en kamp Clara Tauson bestemt har muligheder i, afslutter Michael Mortensen.
Du kan se begge danskeres kampe i 1. runde på vores nye streamingtjeneste Max, hvor du også kan se alle kampe fra Roland-Garros.
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Relateret indhold
Del denne artikel
Annonce
Annonce