Den danske tennisteenager Holger Rune vandt søndag aften sin hidtil største turnering, da han efter tre sæt havde besejret den serbiske verdensstjerne Novak Djokovic i Paris Masters-finalen.
På danskerens vej mod ATP-titlen er det hhv. gået ud over Andrey Rublev, Carlos Alcaraz og Félix Auger-Aliassime. Tenniskommentator Michael Mortensen kalder Holger Runes triumf i Paris en af de bedste danske idrætspræstationer i 2022.
"En enestående præstation. Nu har han virkelig vist tennisverdenen, at han har etableret sig blandt de allerbedste tennisspillere på ATP-touren. En manifestation, at han er en spiller, som vi kommer til at se blandt de allerbedste i verden fremadrettet. Det er en af de største danske idrætsmæssige præstationer i år 2022, som jeg ser det," fortæller Michael Mortensen.
Davis Cup
Highlights: Borna Corics backspin byggede videre på kroatisk pointføring i Davis Cup
23/11/2022 OG 19:34
Når sejren er sunket ind hos danskeren, skal fokus rettes mod næste målsætning, som Michael Mortensen mener bør være Grand Slam.
"Nu må vi kigge lidt fremad. Nu kommer han blandt de ti bedste i verden, og så begynder man at tale om Grand Slam-titler. Nu har han været i én kvartfinale ved Roland Garros i år. Nu må næste målsætning være for ham at spille sig i sin første Grand Slam-finale. Når man har slået nogle af verdens bedste tennisspillere, som han har gjort de seneste uger, og så besejrer Djokovic i dag, understreger kun hans spillemæssige kvaliteter."
Der er en bred vifte af kvaliteter, unge Holger Rune besidder, som ikke blot er tekniske men også psykiske. Det er den allerbedste udgave af Holger Rune, vi ser lige nu, ifølge Michael Mortensen.
"Han har et spil, som han er blevet meget bedre til at administrere. Det er ikke kun forhånden og baghånden, han er god til i en serv. Han har hele setuppet. Han virker rolig på banen, han er god til at børste de svære perioder af sig og er kommet stærkt ud af de perioder, hvor han har været nødsaget til at kæmpe sig tilbage."
"Vi ser en Holger Rune i øjeblikket, som viser sig fra sin allerbedste side, og han er kun 19 år. At man kan spille med den autoritet og den kontrollerede brutalitet, men samtidig også med finesse er imponerende. Han er god til at vurdere, hvad for et slag han skal implementere i stort set hvilken som helst situation. Det er kendetegnene for en klassespiller, som han er blevet på så kort tid. Det er hans tredje titel i år. At vinde i Paris mod Djokovic, der har vundet Masters Paris-turneringen seks gange tidligere, og måden han gjorde det på efter at have tabt første sæt, var en kæmpe præstation. Det må man bare konstatere," fortæller tenniskommentatoren.
Davis Cup
Highlights: Thompson hjalp Australien med første sejr i kvartfinalen over Holland ved Davis Cup
22/11/2022 OG 22:06
Davis Cup
Highlights: De Minaur og Van De Zandschulp leverede verdensklasse-tennis i den første kvartfinale
22/11/2022 OG 21:39