Roger Federer har meddelt, at han trækker sig fra professionel tennis efter Laver Cup 2022.
Federer delte nyheden på de sociale medier torsdag eftermiddag efter en lang kamp med skadesproblemer. Han bekræftede, at han ikke vil spille flere Grand Slams eller konkurrere på ATP Touren efter Laver Cup 2022.
Efter en pragtfuld karriere med 20 Grand Slam-singletitler i bagagen, vil schweizeren uden tvivl tage et følelsesmæssigt farvel ved Laver Cup - en begivenhed, han har været med til at etablere.
Laver Cup
”Det har været en fantastisk rejse” – Federer har taget afsked med professionel tennis
I GÅR OG 09:52
Federer hyldede, i et langt statement, alle, der har hjulpet ham gennem hans karriere.
"Til min tennis, familie og alle jer andre. Af alle de gaver, som tennis har givet mig gennem årene, har den største uden tvivl været de mennesker, jeg har mødt undervejs.
"Mine venner, mine konkurrenter og mest af alt de fans, der giver sporten dens liv. I dag vil jeg dele nogle nyheder med jer alle.
"Som mange af jer ved, har de seneste tre år givet mig udfordringer i form af skader og operationer. Jeg har arbejdet hårdt for at vende tilbage til fuld konkurrenceform. Men jeg kender også min krops kapaciteter og grænser, og dens budskab til mig på det seneste har været tydelig. Jeg er 41 år gammel, jeg har spillet mere end 1500 kampe over 24 år, tennis har behandlet mig mere generøst, end jeg nogensinde havde drømt om, og nu må jeg erkende, at det er tid til at afslutte min professionelle karriere.
”Laver Cup i næste uge bliver mit sidste ATP event. Jeg vil selvfølgelig blive ved med at spille tennis, men jeg vil ikke spille flere Grand Slams eller stille op i ATP-touren.
Roger Federer har haft en enestående karriere, hvor han blandt andet har vundet seks Australian Open-titler, otte Wimbledon-triumfer, fem US Open-mesterskaber og en French Open-titel for at fuldføre sit trofæskab.
"Dette er en bittersød beslutning, da jeg vil savne alt, hvad touren har givet mig, men samtidig er der så meget at fejre. Jeg betragter mig selv som en af de mest heldige mennesker på jorden, jeg fik et særligt talent. Jeg spillede tennis på et niveau, som jeg aldrig havde forestillet mig og i meget længere tid, end jeg nogensinde troede muligt.
Den 41-årige schweizer har ikke spillet siden sin semifinale ved Wimbledon i 2021, hvor han efterfølgende har gennemgået en tredje knæoperation. Federer må trække sig på grund af skader og spiller sin sidste turnering ved Laver Cup i London, som finder sted fra d. 23.-25. september.
Du kan se alle kampe fra Laver Cup 2022 og følge Roger Federers sidste dans på discovery+.
Laver Cup
Stort interview med Roger Federer: Om afsked, knæskade og op- og nedture på banen
23/09/2022 OG 15:59
Laver Cup
”Tennis er større end nogen af os” – Federer vil nyde at spille sin afskedskamp senere i dag
23/09/2022 OG 12:04