Davis Cup er nået til den afgørende del af turneringen, hvor otte lande har kvalificeret sig til Davis Cup Finals.
Warner Bros. Discoverys tennisekspert, Michael Mortensen, ser frem til årets sidste turnering med stor begejstring, da Davis Cup er garant for at levere overraskelser og god tennis.
- Davis Cup er altid noget specielt. Man får lov til at repræsentere sit land og det er årets sidste turnering, så spillerne vil altid gerne vise sig frem på bedste vis. Man ser ofte nogle af de helt store overraskelser til Davis Cup, da man spiller for ens land og man med gode holdkammerater og en god kulisse kan slå spillere, der er højere placeret end en selv.
Davis Cup
Highlights: Borna Corics backspin byggede videre på kroatisk pointføring i Davis Cup
23/11/2022 OG 19:34
- Det er altid meget motiverende at spille for sit land, som man gør under Davis Cup. Det er altid med stor glæde at man repræsenterer sit land, lyder det fra tenniseksperten.
Landene der skal konkurrere om titlen som verdens bedste tennisnation er Australien, Holland, Kroatien, Spanien, Tyskland, Canada, USA og Italien.
Michael Mortensen har et favoritfelt på tre lande, som han anser som de mest sandsynlige nationer til at løfte Davis Cup-trofæet på søndag.
- Jeg vil pege på Canada, da de har spillere som Felix Auger-Aliassime og Denis Shapovalov, der er to af verdens bedste singlespillere. De har måske ikke den bedste doublekonstellation, men er et virkelig stærkt hold.
- Derudover vil jeg pege på USA som de nok største favoritter, da de har formstærke spillere som Taylor Fritz og Frances Tiafoe. Og så har de også en rigtig god double med Tommy Paul og Jack Sock. Så det er nok dem, der er de største favoritter.
- Jeg vil heller ikke afskrive Kroatien, som i år stiller op med to rigtig gode singlespillere i form af Marin Cilic og Borna Coric, og en virkelig god double med Mate Pavic og Nikola Mektic, som er en af verdens bedste doublekonstellationer.
Spanien der har hjemmebanefordelen i årets udgave af Davis Cup Finals er desværre uden nogle af deres helt store profiler, hvor Michael Mortensen ikke spår dem de store muligheder.
- Jeg kan heller ikke afskrive Spanien på hjemmebane, men det er desværre uden Carlos Alcaraz. Man kunne godt forestille sig, at Spanien allerede ryger ud i kvartfinalen. De mangler virkelig nogle af de helt store profiler.
Der er lagt i kakkelovnen til en fantastisk afslutning på året, hvor flere nationer går med forventningerne og forhåbningerne om at løfte Davis Cup-trofæet og kalde sig verdens bedste tennisnation.
- Der er lagt op til masser seværdig tennis mellem nogle af verdens bedste spillere, lyder det fra Michael Mortensen.
Se alle kampene fra Davis Cup Finals fra d. 22-27. november på discovery+.
Davis Cup
Kan Danmark vende det hele på hovedet? Se Davis Cup-tennis på discovery+
04/03/2022 OG 12:40
Davis Cup
Highlights: Thompson hjalp Australien med første sejr i kvartfinalen over Holland ved Davis Cup
22/11/2022 OG 22:06