Eurosport

16-årige Tauson i sit livs første Grand Slam-finale: Se opgøret på Eurosport Player

16-årige Tauson i sit livs første Grand Slam-finale: Se opgøret på Eurosport Player

25/01/2019 kl. 13:54Opdateret 25/01/2019 kl. 14:18

Danske Clara Tauson har spillet sig hele vejen til finalen i Australian Opens juniorturnering, hvor hun nu kun mangler én kamp, før hun kan kalde sig turneringsvinder.

Imponerede nok er det blot første gang, at Clara Tauson deltager ved Australian Open, men det har ikke holdt den 16-årige teenager fra at spille sig hele vejen i finalen i en tilstand af uimponerethed. Ganske roligt har Tauson taget én kamp ad gangen.

Og det er blot blevet til et tabt sæt i hele fem kampe. Overlegent? Ja, men..

  • Se Clara Tauson fra klokken 02:15 i nat på Eurosport Player og Eurosports kanaler.

I finalen venter canadieren Leylah Annie Fernandez, og hun har faktisk gjort det endnu bedre end Tauson. Fernandez har nemlig gjort rent bord i alle fem Australian Open-kampe: 2-0, 2-0, 2-0, 2-0 og ja 2-0.

Video - Highlights: Overbevisende Clara Tauson spiller sig i finalen i Australian Open for juniorer

02:35

På trods af, at Tauson er topseedet, vil det kræve en præstation fra højeste hylde af danskeren, hvis hun og ikke den fjerdeseedede Fernandez skal løfte trofæet, der mindst er lige så motiveret for en sejr, som Tauson er.

En uforglemmelig oplevelse

Juniorfinalen bliver taget alvorligt i Australian. Så alvorligt at finalekampen bliver spillet i Rod Laver Arena. Og det bliver en kæmpe oplevelse for både Tauson og Fernandez, som kommer til at gå i fodsporerne på nogle af tennisverdenens allerstørste stjerner, der netop også har spillet finale i den 31 år gammel arena.

Med en dansk sejr vil Tauson gå i fodsporene på Caroline Woznacki, der sidste år vandt 1-3 i sæt over Simona Halep i Rod Laver Arena. Og mon ikke, at Tauson allerede har tænkt de tanker?

En ydereligere bonus, som Tauson kan nyde godt af, hvis hun vinder, er, at hun kommer til at gå fra tredje- til førstepladsen på juniorernes verdensrangliste. En fuldstændig imponerede bedrift. Med en sejr vil danskeren nemlig score 1.000 ranking point og dermed både passere Clara Burel og Cori Gauff.


Australian Open Generisk