Herrernes nummer 20 på verdensranglisten, Pablo Carreno Busta, har kritiseret den ”uretfærdige” beslutning om at give Novak Djokovic en medicinsk fritagelse til at spille ved Australian Open 2022.
Tirsdag blev fritagelsen bekræftet, men det er fortsat usikkert præcist hvad Djokovic er blevet fritaget for.
Ligeledes er det fortsat usikkert, om serberen får lov at forsvare sin titel ved Australian Open, da han alligevel oplevede problemer med at rejse ind i landet og blev nægtet visum ved lufthavnen.
Australian Open
”Jeg er så stolt af at være australier” - Bevæget Barty sætter ord på historisk sejr
29/01/2022 PÅ 11:26
Alle spillere ved Australian Open skal være vaccineret eller modtage en medicinsk fritagelse.
Pablo Carreno Busta holdte sig ikke tilbage, da han blev spurgt ind til Djokovic’ situation ved at pressemøde ved ATP Cup i Sydney.
”Jeg ved ikke, om mange er overraskede over det. Personligt synes jeg, at det er forventeligt.” sagde Busta på pressemødet før nyheden om, at Djokovic var blevet nægtet visum.
”Sidste år var der meget strenge regler for at komme, og top tre fik alligevel mere favorable forhold. Vanen synes at være, at de bedste spillere for en fordel.”
Du kan se semifinalerne og finalen i ATP Cup på discovery+ fredag og lørdag.
”Jeg synes ikke det er den mest fair løsning. Andre spillere kunne ikke komme fordi de ikke er vaccineret eller fordi de ikke kan overholde kravene. Jeg ved ikke engang præcist hvorfor han er blevet fritaget, so vi regner med at se ham spille her i Melbourne,” afslutter Busta.
Samme sted blev verdens nummer to, Daniil Medvedev, forholdt spørgsmålet og svarer mere diplomatisk.
”Jeg ved ikke, om det er den australske premierminister, som gik ind i sagen, eller om det er guvernøren i Victoria. Jeg har ingen idé, for jeg er ikke inde i situationen.”
”Det er ikke for mig at sige. Hvis han har en fair fritagelse fra reglerne bør han være her. Hvis ikke, skal han ikke være her.”
Hør hele Medvedevs svar i videoen nedenfor, hvor også italienske Berrettini forholder sig til situationen.

Medvedev og Berrettini reagerer på Djokovic-situation

Den australske veteran, Sam Stosur, er også diplomatisk i sin respons til sagen.
”Jeg tænker, at jeg ikke har nogen anelse om, hvad fritagelsen er for eller hvad den var. Det er ikke tennis-miljøet eller Australian Open der skal bedømme det, det er regeringen.”
Australieren Jordan Thompson er heller ikke kritisk og fortæller, at han glæder sig til at se Djokovic spille i Melbourne.
”Det eneste jeg ved er, at han modtog fritagelsen og jeg synes det er godt, at han spiller her. Det er det eneste, jeg kan sige. Jeg har ikke læst, hvad andre synes. Jeg ved, at vi går meget op i vaccinationer her i Australien, men jeg er glad for, at han spiller. Jeg synes det er op til den enkelte, om man vil vaccineres eller ej.”
Netop spørgsmålet om vaccination har skabt stor debat og vrede mellem Djokovic og den australske befolkning før Australian Open.
Kvindernes nummer et, Ashleigh Barty, forstå befolkningens frustration.
”Det er en svær en. Som vi har set på det seneste fra den australske befolkning, har det været svært for australierne. Især dem fra Victoria har haft det svært de sidste 18 måneder. Jeg forstår, at de er frustrerede over beslutningen.”

Barty om Djokovic-fritagelse: Jeg forstår befolkningens frustration

”I sidste ende har jeg ikke nogen interesse i at udtale mig om Novaks medicinske historie. Det er ikke min beslutningen. Beslutningerne bliver truffet og de er ude af min kontrol.”
Du kan følge Australian Open på discovery+. hvor kvalifikationen begynder allerede næste uge.
Australian Open
Highlights: Kyrgios og Kokkinakis nedkæmper Pütz og Venus
25/01/2022 PÅ 11:37
Australian Open
”Jeg har aldrig arbejdet så hårdt for at holde mig inde i en kamp” – Ærgerlig Tauson efter nederlag
22/01/2022 PÅ 07:49