Populære sportsgrene
Populære sportsgrene
Vis alle

Chokerende exit: Blume misser finale efter kontroversielt løb

Morten Bertelsen

Opdateret 07/08/2018 og 22:56 GMT+2

Det var forventet, at semifinalen ved EM i disciplinen 100 meter fri ville blive en formsag for Pernille Blume. Sådan blev det ikke.

Pernille Blume ved EM i svømning, 2018

Foto: Eurosport

Efter en hæsblæsende start, hvor Blume vendte i suverænt bedste tid, gik den danske OL-vinder død på de sidste 50 meter. Hermed sluttede Blume på en sjetteplads i sin semifinale og missede dermed finalen.
Det var imidlertid ikke kun disponeringen af kræfterne, den var galt med. I stedet for at lave en almindelig vending i vandet efter 50 meter, valgte Blume at slå hænderne mod muren. En markant langsommere vending.
Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, fortæller tirsdag aften, at han er uforstående over for Blumes præstation: "Forud for løbet havde trænerstaben ikke mindre end tre gange gennemgået en minutiøs race-strategi sammen med Pernille, og hele vejen igennem var der enighed om planen også fra Pernilles side. Derfor kommer det meget bag på os alle, hvad vi i aften har oplevet," udtaler Lars Green Bach til Dansk Svømmeunions hjemmeside.
Efter løbet forklarede Pernille Blume til TV 2 Sport, at hun blev udmattet undervejs: "Jeg blev bare træt. Så kan man ikke gøre så meget. Nogle ting skal man bare prøve af. Det var det her, jeg besluttede mig for."
Slut dig til Over 3 millioner brugere på app'en
Hold dig opdateret med de seneste nyheder, resultater og livesport
Download
Del denne artikel
Annonce
Annonce