Et århundrede efter det første speedway event i 1923 vil sportens nuværende stjerne markere et stort jubilæum med endnu et år fyldt med 500cc, uden bremser og fart på håndtaget på sportens største scene.
Ni af 2022-arenaerne er tilbage på Grand Prix-kalenderen, mens Wroclaws legendariske olympiske stadion skriver historie igen, når det er vært for FIM Speedway World Cup den 25-29. juli.
Det er første gang konkurrencen finder sted siden 2017 som et led i Discovery Sports Events’ vision om at genskabe den populære turnering og skabe den ultimative ramme om holdræs, som skal finde sted hver tredje sæson.
Speedway
Premiership Grand Final: Se top speedway på discovery+ og Eurosport 2
07/10/2022 OG 08:40
SGP-sæsonen åbner med Grand Prix i Kroatien den 29. april – 12 måneder efter Speedway Stadion Milenium lavede en uforglemmelig retur til kalenderen efter ti års fravær.
Warsaws ikoniske PGA Narodowy er vært for Polens Grand Prix den 13. maj, hvor flere end 50.000 passionerede fans fulgte med tidligere i år.
Prags Marketa Stadium er tilbage med endnu en double-header i 2023, når det er vært for både Grand Prix’et og
Danske speedway-fans kan glæde sig til at se kørerne live i september, når legendariske Vojens Speedway Center er vært for Grand Prix den 16.
Og der er mere godt nyt for danske fans, for Vojens lægger også grus til den afgørende omgang FIM SGP2, hvor en ny U21 verdensmester skal kåres i Danmark dagen inden, den 15. september.
Seniorsæsonen får sn afslutning i polske Torun den 30. september, hvor den nykårede verdensmester vil løfte trofæet på Marian Rose Motoarena.
François Ribeiro, head of Discovery Sports Events, ser frem til at bygge videre på en stærk første sæson som FIM Speedway promoter, hvor han vil fortsætte udbredelsen af sporten i Europa.
- Vi er meget glade for at byde alle ti FIM Speedway-arenaer velkommen tilbage i 2023-sæsonen, hvilket vi vil fejre både på og udenfor banen. Vi glæder os særligt over at byde vores nye partnere i Riga velkommen.
- Jeg vil gerne takke alle lokale værter som vi har arbejdet med i 2022, som har været med til at løfte speedway-oplevelsen på og udenfor banen for kørere, fans og tv-seere. Vi glæder os til at gentage samarbejdet med alle igen i en ny, spændende sæson i 2023.
- Uheldigvis har det ikke været muligt at nå til enighed om at få et Grand Prix til Australien, men jeg kan forsikre om, at arbejdet om at få verdens bedste speedway-kørere tilbage til en af sportens største nationer fortsætter. At få speedway tilbage til Australien er et stort mål, og når det sker, vil vi sørge for at levere et uforglemmelig event, som vil være ventetiden værd for vores fans Down Under.
Se alle Grand Prix’er næste sæson uden afbrydelser på discovery+.
OVERBLIK OVER 2023 FIM SPEEDWAY-KALENDEREN
https://i.eurosport.com/2022/11/07/3485951.png
Speedway GP
Leon Madsen vinder VM-sølv efter årets sidste Speedway Grand Prix i Polen
01/10/2022 OG 21:29
Speedway GP
Se årets sidste GP-finalekørsler: Leon Madsens vilde finale og Michelsens stærke semifinale
01/10/2022 OG 20:57