Efter en australsk opvisning i onsdagens første semifinale skulle der atter uddeles VM-point på dansk grus torsdag, da syv nationer slog andet slag i krigen om speedway-finalepladserne i Vojens.
Her blev dagens helt store overskrift Tjekkiet, der snød bookmakerne og sikrede en plads i lørdagens finale med 34 point over 21 heats. Mindre overraskende endte Sverige med at gøre rent bord og sætte sig på førstepladsen med blot ét point mere end tjekkerne.
Langt værre gik det for den italienske delegation, der kørte sig til 17 beskedne point og sluttede som nummer sjok. Den skuffelse kan tildels tilskrives Daniele Tessari, der aldrig fandt formen på det danske grus og endte med kun at kunne bryste sig af nul point og to tyvstarter, da pointene blev talt op.
Speedway GP
Polsk dominans i Vojens: Se alle heats fra Speedway of Nations U21 her
29/07/2022 PÅ 20:21
En anden – og måske mest bemærkelsesværdige – historie fra gruset i Vojens blev de britiske storfavoritters manglende evner til at imødekomme forventningerne. Oveni et choknederlag til Tjekkiet i første heat måtte favoritnationen se en Lambart-udelukkelse i øjnene ved 16. heat, hvilket sendte dem i en direkte duel om den tredje og sidste finalebillet med Frankrig. Her rådede briterne bod på kvalerne i de ordinære heats ved at køre sig til syv point mod Frankrigs to og sikrede dermed billetten til lørdagens finaler, hvor jagten på VM-titlen fortsætter.
Tjekkiet, Sverige og Storbritannien slutter sig dermed til feltet af de seks finalenationer, der i forvejen tæller Australien, Finland og Polen.
Her kan du danne dig et overblik over løbets samlede resultater.
1: Sverige – 35 point
2: Tjekkiet – 34 point
3: Frankrig – 32 point
4: Storbritannien – 31 point
5: Slovenien – 22 point
6: Norge – 18 point
7: Italien – 17 point
Se med på lørdag fra klokken 17.55 på discovery+ og 6’eren, når finalen skal afvikles i Vojens.

Highlights: Sverige triumferede, Tjekkiet overraskede, og Storbritannien kom akkurat med i Vojens

Speedway GP
Speedway of Nations: Skuffende dansk femteplads på stor polsk aften i U21
29/07/2022 PÅ 20:18
Speedway GP
Basso strålede, men danskerne skuffede: Se alle de danske heats fra Vojens
29/07/2022 PÅ 19:50