Den danske speedwaykører Leon Madsen håber at kunne slutte sæsonen af med et godt resultat på lørdag i Torun.
Den nykårede europamester har allerede én stor titel efter at have løftet den kontinentale krone i Pardubice i fredags. Men han vil elske at kunne tilføje en sølvmedalje fra Speedway Grand Prix World Championship og har blot brug for fire point for at sikre sig andenpladsen i den samlede stilling.
I de seneste uger har Madsen insisteret på, at hans hovedfokus er på at forberede sig til 2023, da den polske stjerne Bartosz Zmarzlik sikrede sig verdensmesterskabet til det seneste Grand Prix i Målilla. Selvom Madsen ikke længere kan blive verdensmester, er han fortsat opsat på at levere en stor præstation i Torun.
Speedway
Speedway tilbage i Vojens i 2023: Genvalg til alle FIM Speedway-arenaer
07/11/2022 OG 12:02
- Jeg vil stadig gøre det godt i Torun, så vi ved, hvad vi skal gøre næste år. Vi vil ikke gøre det dårligt. Jeg kan ikke slappe for meget af, for alt er en forberedelse til næste år nu. Jeg skal også sikre min sølvmedalje, så jeg er nødt til at tage til Torun fokuseret og forsøge at forbedre mig og blive bedre.
Madsens titel håb fik en ende i Malilla den 17. september, da han oplevede motorsvigt i sin semifinale, hvorfor Zmarzlik sikrede sig sportens største præmie for tredje gang.
- Det er lidt et nederlag at afslutte aftenen, som jeg gjorde. Men alligevel er vi ret positive. Det der er sket i løbet af de sidste par uger, er meget bedre end det, der tidligere er sket i Vojens og Målilla. Vi tager alt det positive med, bevæger os fremad og forsøger at blive ved med at forbedre os. Forhåbentlig kan vi presse Bartek en lille smule mere næste år.
Leon Madsen er aktuelt 17 point foran Patryk Dudek, der ligger på tredjepladsen. Der er 20 point at køre om for sejren i Torun, hvorfor Madsen er meget tæt på at kunne sikre sølvmedaljen.
Top 10-stillingen:
1. Bartosz Zmarzlik – 148
2. Leon Madsen – 117
3. Patryk Dudek – 100
4. Robert Lambert – 97
5. Dan Bewley – 93
6. Frederik Lindgren – 92
7. Maciej Janokowski – 92
8. Tai Woffinden – 88
9. Jason Doyle – 76
10. Martin Vaculik - 71
Speedway
Premiership Grand Final: Se top speedway på discovery+ og Eurosport 2
07/10/2022 OG 08:40
Speedway GP
Leon Madsen vinder VM-sølv efter årets sidste Speedway Grand Prix i Polen
01/10/2022 OG 21:29