Imago

Oplev årets største snooker-turnering på Eurosport 1

VM FRA SHEFFIELD

The 15/04/2017 at 14:02Opdateret The 15/04/2017 at 14:03

VM i snooker anses af mange som årets sportshøjdepunkt, og det er der god grund til, når de bedste af de bedste skal kæmpe om VM-trofæet.

Så er det igen blevet tid til årets helt store snookerturnering, nemlig verdensmesterskabet. Det er uden tvivl årets højdepunkt for både de dygtige snookerspillere, men også for de mange snookerfans. Eurosports faste snooker-kommentator og ekspert, Henrik Kaj Hansen, glæder sig særligt til, at den 17 dage lange turnering skydes i gang:

- Det er den turnering, som vi alle har ventet på hele året. Her kulminerer det hele, og vi får os med garanti nogle yderst spændende og overraskende kampe, siger Henrik Kaj Hansen, der med VM runder utrolige 200 snooker-turneringer som kommentator.

Der er med andre ord meget at glæde sig til, og heldigvis slutter mesterskabet ikke fra den ene dag til den anden. Turneringen bliver nemlig afholdt fra den 15. april til den 1. maj. Der er altså masser af dage, hvor man kan læne sig tilbage og lade sig underholde af en masse snooker på absolut højeste niveau.

Toppen af eliten er stillet til start

Netop fordi det er sæsonens største turnering, vil alle de store stjerner også være at finde til start. Den forsvarede engelske mester Mark Selby skal selvfølgelig prøve at forsvare sidste års titel, og han går helt automatisk ind i feltet af favoritter. Derudover er der de sædvanelige topspillere, der altid er garante for at levere på ypperste niveau, som Judd Trump, John Higgins, Shaun Murphy og rutinerede Ronnie O'Sullivan.

- Mange kalder årets VM for det mest åbne nogensinde. Men hvis I spørger mig, så står titelkampen udelukkende mellem verdensstjernerne Selby og Trump. Selby har dog den sværeste vej til finalen, da han er havnet i dødens halvdel, modsat Trump, der har en mere simpel vej til finalen. Derfor ligger titlen mest til Trump, men skulle det ske at Selby klarer sin halvdel, ville være en vidunderlig finale, hvis de to kunne mødes i den, fortæller Henrik Kaj Hansen.

Sidste år bød finalen på et engelsk/kinesisk opgør, da Selby og Ding Junhui kæmpede om, hvem der skulle blive verdensmester. Selby vandt samlet 18-14 og kunne dermed kalde sig verdensmester efter en ”fuldstændig vanvittig afslutning”, som Henrik Kaj Hansen beskriver det. Hvis Selby vinder igen, når han op på fem turneringssejrer i år og tangerer dermed rekorden for flest vundne turneringer på en sæson,

Unge talentfulde kinesere udgør en trussel

Det er ikke kun de sædvanelige favoritter, som er værd at bide mærke i til dette VM. Ud af det blå er der kommet to særdeles lovende unge kinesere, som spås til at bliver blandt de største navne på snooker-scenen i fremtiden.

- De to unge kinesiske teenagere, Yan Bingtao og Zhou Yuelong på kun 17 og 19 år, har også kvalificeret sig til dette VM. De slog tidligere i år hele verdenseliten. De er hjernedød gode og taget deres alder i betragtning, så er det kun et spørgsmål om tid, før de overtager det hele og sætter sig tungt på VM, forklarer Henrik Kaj Hansen, der dog ikke mener, at det bliver i år, at de tager deres første VM-trofæ:

- De vinder ikke i år, fordi de ikke er gamle nok. Nok er de dygtige, men de vil ikke kunne stå distance med 17 dages uafbrudt spil, som er tilfældet ved VM. Men vi kan helt sikkert forvente, at de nok skal gøre det i fremtiden, afslutter Henrik Kaj Hansen.

Udover den enorme prestige, der er forbundet med at vinde VM, følger der også en stor sum penge med til vinderen. Den samlede præmiepulje er på hele 1.750.000 pund, hvoraf vinderen render væk med 375.000 af dem, hvilket svarer til cirka 3.257.000 danske kroner.

Se hvordan VM udfolder sig hver dag direkte fra Sheffield på Eurosport 1, Europlayer og Dplay.dk.

0
0