Når De Olympiske Lege Tokyo 2020 med et års forsinkelse grundet corona bliver skudt i gang 23. juli, kan danskerne følge med i sommerens største sportsbegivenhed på discovery+, der forkæler fans med hvert et minut af legene og enestående sportsekspertise på tværs af de digitale vinduer. Dermed er discovery+ ‘Home of the Olympics’ for alle de sportsentusiaster, der ikke kan få nok OL.
Også på Kanal 5, Eurosport 1 og 2 disker Discovery op med OL-studie og masser af live-sending, når der blandt andet stilles igennem til Jacob Fuglsang, Pernille Blume og de andre danske medaljehåb, der jagter en sejr i cykling på både bane og landevej samt i svømning og roning. Et hold yderst kompetente værter og eksperter vil guide danskerne gennem alle de største og mest uforglemmelige øjeblikke minut-for-minut og sørge for, at seerne kommer helt tæt på de danske medaljehåb i med- og modgang under De Olympiske Lege i Tokyo.
- Mere end nogensinde før har vi brug for sport til at samle os igen ovenpå en tung tid med en pandemi, og vi kommer til at gøre vores ypperste for at levere en OL-dækning, der virkelig kan mærkes hjemme i stuerne, og som giver danskerne noget at mødes om. Vi har sammensat et hold af eksperter, som alle har mærket de olympiske lege på egen krop og ved, hvad det vil sige at skulle præstere på den største scene i hele verden. I selskab med vores værter, kommentatorer og reportere vil de give seerne en unik OL-oplevelse spækket med energi, overskud, overraskelser og godt selskab, siger Søren Klæstrup, Head of Sports hos Discovery Denmark.
Tokyo 2020
”Den store sejr skal nok komme snart”: Cecilie Uttrup reflekterer over forventninger og ambitioner
01/05/2021 PÅ 15:54
Discovery og DR har fordelt de mange sportsgrene til sommerens OL i Tokyo imellem sig. På Discoverys kanaler kan seerne blandt andet se landevejscykling, banecykling, svømning, tennis, golf, roning, basketball og beachvolley.
Mens danskerne venter på, at den olympiske ild når Tokyo den 23. juli, kan de genopleve nogle af de største danske OL præstationer på discovery+. Her kan man frem mod OL se tre OL-dokumentarer om nogle af de største, danske OL-øjeblikke gennem tiden. Oplev blandt andet de danske håndboldpigers triumf i 1996, den legendariske guldfirer i roning samt Poul-Erik Høyers ikoniske sejr fra 1996. Derudover kan seerne fra denne uge følge ‘Nedtælling til Tokyo 2020’, et ugentligt optakts magasin på discovery+. Her tager vores værter seerne tættere på OL, og har blandt andet besøg af eksperter og tidligere OL-deltagere.
Det bliver et helt særligt OL, da der ikke må komme udenlandske fans på lægterne, hvorfor det er endnu vigtigere, at transmissionerne sender dig direkte til Tokyo.
Også hos Eurosport ser man frem til den store begivenhed.
- Der er ingen andre begivenheder, som er i stand til at samle verdens befolkning som de Olympiske Lege. Vi leder alle efter et lys for enden af en meget mørk tunnel, og denne sommers OL ser ud til at blive en af de mest kulturelt relevante og vigtige begivenheder i mands minde, siger Andrew Georgiou, President, Eurosport and Global Sports Rights & Sports Marketing Services.
- Discovery bidrager med en hidtil uset dækning af OL, der sammen med Eurosports dybe ekspertviden, skal engagere historiens største samlede publikum på tværs af Europa under Legene, og discovery+ bliver det eneste sted, hvor man kan se hvert eneste minut, hver eneste medalje og hver eneste OL-atlet i den mest omfattende dækning af de Olympiske Lege nogensinde, slutter han.
De Olympiske Lege kan følges fra 23. Juli til 8. august på discovery+, Kanal 5 og Eurosport 1 og 2.
Discovery har købt OL-rettighederne frem til 2024, men lavede tilbage i 2017 en aftale med DR om deling af tv-rettighederne for De Olympiske Vinterlege i PyeongChang i 2018 og De Olympiske Lege i Tokyo 2020. Discovery beholdte i denne aftale selv de digitale streaming-rettigheder.
I november 2020 indgik Discovery et partnerskab med DR og TV 2, hvor man sublicensererede tv- og digitale rettigheder til De Olympiske Vinterlege Beijing 2022 og De Olympiske Lege Paris 2024. Discovery beholdte i denne aftale de ikke-eksklusive digitale rettigheder.
Herunder kan man se, hvilke sportsgrene man kan se på henholdsvis DR’s kanaler og Discoverys kanaler til OL i Tokyo:
Dicsovery: Landevejsløb, banecykling, håndbold (alle kampe uden dansk deltagelse frem til semifinalen), golf, tennis, svømning, herrefodbold, udspring, beach volleyball, roning, klatring, basketball, basketball 3x3, mountainbike, skateboard, kano – slalom, hockey, taekwondo, trampolin, surfing, rugby, fægtning, military, judo, brydning.
DR: Ceremonier, atletik, håndbold (danske kampe + semifinaler og finale), badminton, kvindefodbold, sejlsport, dressur, gymnastik, skydning, bordtennis, bueskydning, kano/kajak, volleyball, boksning, synkron svømning, BMX, brydning – græsk/romersk, vægtløftning, karate, triathlon, baseball/softball, vandpolo, ridesport – spring, rytmisk gymnastisk, moderne femkamp.
Tokyo 2020
”Den hårdeste pille at sluge var at se kvindernes løb i Rio” – Rørt Cecilie Uttrup om misset OL
30/04/2021 PÅ 14:18
Tokyo 2020
Cecilie Uttrup kritiserer kvinde-ruterne ved OL og VM: Synd vi ikke får det ekstraordinære
30/04/2021 PÅ 08:59