Eurosport

Søren Simonsen, Chef de mission for DIF: En udsættelse vil slukke drømmen for nogle atleter

Søren Simonsen, Chef de mission for DIF: En udsættelse vil slukke drømmen for nogle atleter

23/03/2020 kl. 15:28Opdateret 23/03/2020 kl. 15:36

IOC er ikke i en position, hvor de vil aflyse eller udskyde OL i Tokyo på nuværende tidspunkt, men vil i stedet de næste fire uger se på udviklingen af coronasmitten. Chef de mission for Danmarks Idrætsforbund, Søren Simonsen meddeler de fortsat arbejder videre som om, de skal til OL i år, men det er fortsat rigtigt usikkert.

En udsættelse af De Olympiske Lege har i følge Søren Simonsen flere perspektiver. Det vil være godt for nogen at udsætte sommerens legene, men det vil også få konsekvenser for flere aldrende atleter:

" Jeg tror, hvis vi udsætter, så slukker vi drømmen for nogle atleter, som ikke har mulighed for at være med næste år. For eksempel, dem der er i slutningen af deres karriere eller ikke har økonomi til at være med. Der er flere perspektiver på det her."

DIF arbejder fortsat som om, der er OL i år. Men er i tæt kontakt med Team Danmark og hvilke anbefalinger der er givet i forhold til træning, da sundhedskrisen står øverst. Atleterne skal fortsat holde sig max og træne sig max men på baggrund af de anbefalinger fra Team Danmark.

Video - Søren Simonsen, chef de mission for DIF: En udsættelse vil slukke drømmen for nogle af atleterne

01:43
" Som jeg forstår principperne, så skal eventuelle gennemførte kvalifikationsevents have en bred deltagelse af mange nationer, hvis ikke alle, for at det er sportsligt fair. Kan man ikke det, så kigger man på ranglister."

Video - Søren Simonsen om ikke-kvalificerede atleter: De sportslige resultater vægter højest

01:16

De Olympiske Lege er planlagt til at skulle afholdes fra d. 24. juli til d. 9. august i Tokyo, men det er fortsat uvist om legene udskydes eller aflyses helt.

Du kan se hele afsnittet af Mens vi venter... OL-special med Brian Holm, Søren Simonsen og Jeanette Ottesen her:

Video - Mens vi venter... OL-special med Brian Holm, Jeanette Ottesen & Søren Simonsen

23:00