En udsættelse af De Olympiske Lege har i følge Søren Simonsen flere perspektiver. Det vil være godt for nogen at udsætte sommerens legene, men det vil også få konsekvenser for flere aldrende atleter:
Jeg tror, hvis vi udsætter, så slukker vi drømmen for nogle atleter, som ikke har mulighed for at være med næste år. For eksempel, dem der er i slutningen af deres karriere eller ikke har økonomi til at være med. Der er flere perspektiver på det her.
DIF arbejder fortsat som om, der er OL i år. Men er i tæt kontakt med Team Danmark og hvilke anbefalinger der er givet i forhold til træning, da sundhedskrisen står øverst. Atleterne skal fortsat holde sig max og træne sig max men på baggrund af de anbefalinger fra Team Danmark.
Olympic Games 2020
Søren Simonsen om ikke-kvalificerede atleter: De sportslige resultater vægter højest
23/03/2020 PÅ 13:58

Søren Simonsen, chef de mission for DIF: En udsættelse vil slukke drømmen for nogle af atleterne

Skulle IOC vælge ikke at udsætte sommerens OL vil det også kunne have konsekvenser for de mange ikke-kvalificerede atleter der i blandt Jeanette Ottesen, da kvalifikationsstævnerne er suspenderet her i foråret. Det er derfor uvist for atleterne, hvorvidt de kan nå at kvalificere sig til legene. Man forsøger hos IOC at lave alternativer for de ikke-kvalificerede atleter, men det tager fortsat udgangspunkt i principperne for sportslig fairness og det er sportslige resultater, der afgør det:
Som jeg forstår principperne, så skal eventuelle gennemførte kvalifikationsevents have en bred deltagelse af mange nationer, hvis ikke alle, for at det er sportsligt fair. Kan man ikke det, så kigger man på ranglister.

Søren Simonsen om ikke-kvalificerede atleter: De sportslige resultater vægter højest

De Olympiske Lege er planlagt til at skulle afholdes fra d. 24. juli til d. 9. august i Tokyo, men det er fortsat uvist om legene udskydes eller aflyses helt.
Du kan se hele afsnittet af Mens vi venter... OL-special med Brian Holm, Søren Simonsen og Jeanette Ottesen her:

Mens vi venter... OL-special med Brian Holm, Jeanette Ottesen & Søren Simonsen

Alle afsnit af Mens vi venter... kan ses på Dplay hvor der mandag tl lørdag lægges et nyt afsnit op kl. 16.
Olympic Games 2020
Søren Simonsen, chef de mission for DIF: En udsættelse vil slukke drømmen for nogle af atleterne
23/03/2020 PÅ 13:57
De Olympiske Lege
Olympic Best Moments : Phelps all Olympic medals at London 2012
17/04/2020 PÅ 15:04