Eurosport

Jeanette Ottesen om OL-uvisheden: Jeg har haft ondt i maven

Jeanette Ottesen om OL-uvisheden: Jeg har haft ondt i maven

23/03/2020 kl. 13:29Opdateret 24/03/2020 kl. 10:28

Jeanette Ottesen havde en stor drøm om at slutte sin flottes svømmekarriere i Tokyo under De Olympiske Lege. En drøm, der muligvis har lange udsigter, da Den Internationale Olympiske Komité endnu ikke har taget beslutningen om, hvorvidt legene overhovedet vil finde sted til sommer.

Uvisheden om hvorvidt De Olympiske Lege i Tokyo bliver gennemført, gjorde den 32-årige danske svømmer vågnede op med stressrelaterede symptomer. Andre lande er ikke lukket ligeså meget ned som i Danmark, så svømme-konkurrenterne kan fortsat træne videre, mens Ottesens træning er sat på pause grundet de lukkede svømmehaller, men hun forsøger fortsat at holde sig oppe ved at holde sig i form rent mentalt.

" Jeg prøver at slappe af i mit hoved og sige til mig selv, der ikke er noget at gøre ved det. Jeg træner mentalt ved at se mine bedste løb på Youtube og de filmoptagelser, jeg selv har."

Selvom konkurrenterne fortsat har mulighed for at træne videre og Ottesen endnu ikke har kvalificeret sig, så håber hun at OL fortsat vil blive afholdt i år men at det på nuværende tidspunkt vil være helt urealistisk at holde det til sommer:

" Jeg håber og beder til OL kommer til at ske i år. Det er nok ikke realistisk på samme tidspunkt, men måske i oktober-november, så vil det give rigtig god mening, tror jeg. "

Den Internationale Olympiske Komité har på nuværende tidspunkt meldt ud, de vil se udviklingen af coronasmitten an de næste fire uger, før de træffer en endelig beslutning om, hvorvidt legene skal udskydes. De Olympiske Lege er planlagt til at skulle afholdes fra d. 24. juli til d. 9. august i Tokyo.

Du kan se hele interviewet med Jeanette Ottesen i Mens vi venter... OL-special med Brian Holm, Søren Simonsen og Jeanette Ottesen lige her:

Video - Mens vi venter... OL-special med Brian Holm, Jeanette Ottesen & Søren Simonsen

23:00