Aldrig har der været så mange danskere sendt afsted til et vinter-OL som ved Beijing 2022, der officielt bliver skudt i gang 4. februar. Og aldrig før har det været muligt at se så mange discipliner, som det er i år.
Discovery+ er det eneste sted, hvor ALLE disciplinerne er samlet, og hvor alle konkurrencer kan ses live eller on demand. Det er derfor også kun på discovery+, man kan følge alle 62 danske atleter helt tæt i discipliner som ishockey, curling, skiskydning og speedskating.
Komiker Mahamad Habane udgør sammen med Mette Cornelius Discoverys værtsduo, der sammen med en stribe kommentatorer og eksperter guider seerne gennem vinter-OL med en blanding af humor og høj faglighed. Det gør de blandt andet i optaktsprogrammet ‘På Glatis’, hvor de besøger danske atleter herhjemme og i udlandet for at blive klogere på deres discipliner. De første tre ud af otte afsnit af ‘På Glatis’ kan ses på discovery+ nu, mens yderligere tre afsnit udkommer fredag 28. januar.
Beijing 2022
Tak for denne gang: De største øjeblikke fra Beijing 2022
22/02/2022 OG 13:49
- Måske er det dumdristigt af mig, men for at være helt ærlig, ved jeg meget lidt om sport og endnu mindre om vinter-OL. Men jeg er et meget nysgerrigt menneske, og derfor glæder jeg mig til at komme i gang og blive klogere på, hvad vinter-OL er for en størrelse. Jeg håber at kunne bidrage til, at seerne får en god oplevelse hjemme i stuerne, hvor der også er plads til et godt grin, siger Mahamad Habane, der blandt andet har optrådt for Kronprinsparrets ved deres prisuddeling i 2019 og senest medvirket i det kendte tv-program Stormester. Han er desuden i februar aktuel med sit første one man show - ‘Ham der komikeren’.
Han bliver suppleret af sin medvært:
- Jeg blev forelsket i vinter-OL for fire år siden og har derfor glædet mig længe til at dække det, og den glæde er kun vokset i takt med, at det historisk store antal danske atleter har kvalificeret sig. Og med Mahamad ved min side, har jeg allerede erfaret, at der kan ske hvad som helst, så jeg glæder mig til at invitere seerne indenfor - til store følelser, vilde præstationer og helt sikkert også til nogle gode grin, siger Mette Cornelius.
Skarp startopstilling og omfattende dækning
Hver dag under legene tager værtsparret begivenhederne under kærlig behandling i ’Mette, Mahamad og OL-gæsten’, hvor de stiller skarpt på begivenhederne i Beijing med en daglig gæst i studiet. Samtidig kommer seerne hjemme i stuerne lige som under det succesfulde sommer-OL på besøg hos atleternes familier, venner og barndomsklubber, der er med til at sørge for den helt rette OL-stemning.
- Jeg er utrolig glad for, at Mahamad takkede ja til muligheden for at blive en del af OL-holdet hos Discovery, fordi han kommer med et andet perspektiv på legene. Jeg er sikker på, at hans glød og humoristiske væsen, som vi kender fra scenen, også kommer til at skinne igennem på skærmen. Kombinationen af hans humoristiske tilgang og Mettes høje faglighed gør dem til et stærkt makkerpar. Det bliver et historisk spændende OL fra dansk perspektiv, og selvom vi ikke har tradition for at vinde medaljer til vinter-OL, så har danskerne gennem tiden været gode til at overraske positivt. Derfor krydser vi fingre for endnu et par overraskelser i år, og jeg lover, at vi holder seerne i hånden gennem hvert eneste sekund af legene i Beijing, siger sportschef hos Discovery, Søren Klæstrup.
Med på Discoverys OL-hold er også tidligere OL-deltager i skicross Sophie Fjellvang-Sølling og tidligere OL-skipper i curling Lene Nielsen, der begge skal kommentere deres respektive sportsgrene. Zak Egholm skal kommentere ishockey, og det bliver helt særligt, da det danske ishockey-ikon, Frans Nielsen, netop har annonceret, at han stopper karrieren efter denne sæson.
Discovery Sport er desuden på plads i Beijing med et stort internationalt hold, der hver eneste dag leverer friske interview og analyser, hvor man kommer helt tæt på dagens hovedpersoner – det kan være danske såvel som internationale stjerner, som kommer i søgelyset.
Vinter-OL i Beijing starter officielt den 4. februar, og discovery+ er det eneste sted, hvor man kan streame samtlige discipliner direkte og on demand.
De første tre afsnit af ‘På Glatis’ kan streames fra i dag, mens de tre næste afsnit kan streames fra fredag 28. januar på discovery+.
Beijing 2022
Mistede sin ene ski ved sidste OL: Casper Dyrbye er glad for sit OL denne gang
20/02/2022 OG 21:15
Beijing 2022
Highlight fra OLs sidste dag: Første finske hockeyguld og norsk legende takkede af
20/02/2022 OG 21:06