Der venter Zak Egholm en helt ny opgave som kommentator, når det mandlige danske ishockeylandshold debuterer ved vinter-OL i Beijing onsdag den 9. februar.
Zak Egholm, der normalt bestyrer landsholdsstudiet på Kanal 5 og discovery+ og kommenterer massevis fodboldkampe samme sted, skal nemlig prøve kræfter med ishockey for første gang. Og han glæder sig til at blive kastet på isen.
- Jeg går til opgaven med glæde, ærefrygt og ydmyghed, for det fortjener både OL og ishockey. Jeg er helt med på reglerne og er i gang med at læse op på spillerne, så på den måde føler jeg mig godt klædt på. Rent kommentatorfagligt bliver det vildt spændende at forsøge at fange kampenes rytme og tempo. Den udfordring glæder jeg mig meget til, for ishockey er noget helt andet end fodbold, fortæller Zak Egholm.
Beijing 2022
Tak for denne gang: De største øjeblikke fra Beijing 2022
22/02/2022 OG 13:49
Stærk medkommentator
Alt vinter-OL kan ses på discovery+ under legene i Beijing, men det er kun det mandlige ishockeylandshold, som Zak Egholm får lov til kommentere.
Han skal dog ikke klare jobbet helt alene. Ved sin side får han den tidligere elitespiller Rasmus Astrup, som har spillet hundredvis af kampe for Rødovre Mighty Bulls i den bedste danske række.
- Rasmus Astrup har ishockey i blodet, og han bliver et behageligt og kompetent bekendtskab, som både jeg og seerne vil få meget glæde af, siger Zak Egholm.
Var med ved gennembruddet i 2003
Selvom det meste af Zak Egholms professionelle liv har drejet sig om fodbold, og han nu skal til at vænne sig til at puck i stedet for bold og straffeslag i stedet for straffespark, så deler Egholm og ishockeylandsholdet en særlig fælles historie.
- Jeg var faktisk med i Finland i 2003, da Danmark bragede igennem ved A-VM for første gang. Vi var godt oppe at køre efter sejren over USA og senere efter 2-2 mod Canada. Dengang var jeg grafiker på tv-produktionen, forklarer Zak Egholm, som håber på, at det danske landshold også kan tage OL med storm.
- Nu er jeg sammen med ishockeylandsholdet ved endnu en kæmpe historisk begivenhed, når de skøjter på isen ved et vinter-OL for første gang nogensinde. Det kan kun blive godt. Jeg tror næsten, at jeg glæder mig lige så meget som spillerne, siger Zak Egholm.
Danmark møder Tjekkiet i den første kamp ved vinter-OL. Den bliver spillet onsdag den 9. februar kl. 14.10. Herefter gælder kampen mod Rusland den 11. februar kl. 05.10, inden sidste gruppekamp mod Schweiz den 12. februar kl. 14.10.
Vinter-OL i Beijing starter officielt den 4. februar og løber frem til den 22. februar. Discovery+ er den eneste platform, hvor man kan se samtlige discipliner og konkurrencer live og on demand.
Beijing 2022
Mistede sin ene ski ved sidste OL: Casper Dyrbye er glad for sit OL denne gang
20/02/2022 OG 21:15
Beijing 2022
Highlight fra OLs sidste dag: Første finske hockeyguld og norsk legende takkede af
20/02/2022 OG 21:06