Hele 62 atleter. 29 kvinder og 33 mænd kommer til at kæmpe for dansk succes ved vinter-OL i Beijing. Den rød-hvide-delegation kommer til at konkurrere i fem forskellige discipliner: Alpint skiløb, curling, ishockey, skiskydning og speed-skating. Vi giver dig her muligheden for at blive klogere på alle atleterne, inden det går løs i Beijing.
Alpint skiløb
Alpint skiløb er en af de mest legendariske discipliner ved vinter-OL, og igen i år stiller en dansker til start. Den 25-årige alpine skiløber Casper Dyrbye skal for alvor i OL-ilden, når han stiller op i den tekniske disciplin, slalom. I 2018 fik han sin debut ved vinterlegene i PyeongChang, Sydkorea. Dyrbye kvalificerede sig efter en flot 26. plads til VM i italienske Cortina i februar 2021.
Beijing 2022
Tak for denne gang: De største øjeblikke fra Beijing 2022
22/02/2022 OG 13:49
Curling
Det bedste danske resultat ved de olympiske vinterlege fik vi, da det kvindelige curlinghold vandt sølv i Nagano tilbage i 1998. Nu skal både det kvindelige og mandlige curlinghold forsøge at gøre dem kunsten efter i Beijing. Med sig på det kvindelige danske hold har skipper Madeleine Dupont søsteren Denise Dupont, Mathilde Halse, My Larsen og Jasmin Lander, mens skipper på det danske herrehold, Mikke Krause, skal på isen sammen med Mads Nørregaard Rasmussen, Henrik Holtermann, Kasper Wiksten og Tobias Thune. På discovery+ kan du for alvor se frem til curlingfeber, når vi blænder op for de 18 kampe, som de ti curlingspillere allerede er garanteret.
Ishockey
Et af de mest populære discipliner ved de olympiske vinterlege er ishockey, og for første gang er det med dansk deltagelse. Danmark har nemlig aldrig før været med i en ishockeyturnering ved et vinter-OL. Derfor har både det kvindelige og mandlige danske hold alt at vinde, når de debuterer på isen i Beijing. De danske ishockeyherre bookede OL-billetten efter tre sejre på stribe i kvalifikationen. Herrernes turnering består af 12 hold fordelt på tre puljer, hvor Danmark er placeret i gruppe B med Ruslands Olympiske Komite (ROC), Tjekkiet og Schweiz. Kvinderne derimod skal dyste mod nationerne Japan, Kina og Sverige om at gå videre til kvartfinalerne. I kan for alvor se frem til ‘hutli-puck’ på discovery+, når vi blænder op for alle de spændende ishockeykampe i Beijing.
Skiskydning
I disciplinen skiskydning har vi endnu en debutant på programmet. Den 20-årige Ukaleq Slettemark kan for første gang skrive vinter-OL på cv’et, når hun stiller op i 15 kilometer individuelt og 7,5 kilometer sprint. Kendere af skiskydning kan muligvis nikke genkendende til efternavnet Slettemark. for Uklaqs far, Øystein Slettemark, deltog nemlig ved OL i Vancouver i 2010 under de danske faner. Der er uden tvivl rigtig god grund til at følge med på discovery+ den 7. og 11. februar, hvor skiskydningskonkurrencen bliver skudt i gang. For hvis den danske skiskytte opnår en plads i top 60 på sprintdistancen, kvalificerer hun sig til jagtstarten på 10 kilometer, som finder sted den 13. februar.
Speed Skating
Der er dømt fart over feltet, når der står speed-skating på OL-menuen. Hele to atleter skal iføre sig de danske skøjter, nemlig Stefan Due Schmidt og Viktor Hald Thorup. De tørner begge ud i disciplinen ‘mass start’. Den bedste individuelle præstation i Danmarks OL-historie stod Viktor Hald Thorup for, da han i 2018 opnåede en femteplads i speedskating. Så forventningerne er skruet helt op, når han igen skal på isen.
Husk at se med på discovery+ fra 4. februar, hvor man kan streame ALT fra Beijing og følge alle 62 atleter on demand. Allerede fra i dag kan du varme op til vinter-OL, da de første tre ud af otte afsnit af optaktsprogrammet ‘På Glatis’ kan streames på discovery+.
Beijing 2022
Mistede sin ene ski ved sidste OL: Casper Dyrbye er glad for sit OL denne gang
20/02/2022 OG 21:15
Beijing 2022
Highlight fra OLs sidste dag: Første finske hockeyguld og norsk legende takkede af
20/02/2022 OG 21:06